Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zdaj še digitalne tablice
ZDA
Zdaj še digitalne tablice
Zdaj še digitalne tablice
17.01.2018 10:17

Ena od novosti v Detroitu so tudi digitalne registrske tablice.

Artur Švarc

Že res, da so registrske tablice, tisti kos porisane pločevine, del vsakega avtomobila že desetletja in kot take najbolj netehnični del avtomobila tudi leta 2018. Podjetje Reviver Auto ima drugačen predlog. V Kalifornijo bo letos na avtomobilih končalo 100 tisoč digitalnih registrskih tablic, kjer so jih oblasti že potrdile. RPlate Pro je pač času primerna digitalna tablica, a to še ni vse, kaj je digitalno brez povezljivosti?

Ena od nalog tablice bo prikazovanje registrske številke, a še zlasti ne edina, na voljo bodo tudi dodatna opozorila in obvestila, za katere bo skrbel centralni sistem. Že res, da bo registracijo avtomobila v Kalifornijo mogoče opraviti kar preko računalnika (za kar so dobili idejo pri nas J ), a ko bo avto parkiran, bo registrska tablica na primer prikazovala oglase ali druge voznike opozarjala na voznika z veliko prekrški. Projektu se bo še letos pridružila Arizona, sprememba zakonodaje pa se pripravlja še v Teksasu in na Floridi.

Ne moremo mimo ideje, da je vse skupaj pravzaprav neumno, saj se v digitalni dobi take reči (podatki o avtomobilu, zavarovanju, prekrških voznika) lahko rešujejo tudi na bolj sofisticiran način. So pa to sanje, sploh z malo hekerskega znanja, za vse nepridiprave.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija