Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Začenja se velika električna vojna
eAvto
Začenja se velika električna vojna
Začenja se velika električna vojna
17.03.2018 11:23

VW si je zagotovil za 20 milijard evrov baterij za električne avtomobile in s tem vrgel rokavico naravnost v obraz Tesle.

Artur Švarc

Medtem, ko vsi vidijo le električni avto brez emisij, je v ozadju velikanska slika s številnimi spremenljivkami in ena od njih je dejstvo, da je aktualna tehnologija baterij z litijem in elektrodami iz kobaltovega oksida nekaj, kar se uvaja v električne avtomobile, na drugi strani pa določenih komponent na planetu ni dovolj za vse. Tisti, ki bo imel dostop do tega, kar je na voljo, bo zmagal.

Volkswagen je ta teden napovedal, da bo do 2022 kar 16 njihovih tovarn izdelovalo električna vozila v primerjavi s sedanjimi tremi. Do 2025 nameravajo izdelati kar 3 milijone električarjev, zato so se povezali z glavnimi proizvajalci baterij, korejskima Samsungom, LG Chemom in kitajskim CATL. Na drugi strani se Tesla navezuje na Panasonicove litij-ionske celice in njihov vložek je skoraj polovico manjši. VW je s tem prvim poslom zagotovil baterije za evropski in kitajski trg, kmalu pa bo sledil še en napad za ameriški trg.

Izvršni direktor VW-ja, Matthias Mueller je napovedal, da bodo od naslednjega leta na trg vsak mesec poslali nov električni model in si tako zagotovili največjo električno floto na svetu.

Začenja se velika električna vojna

Poteza je po svoje logična, saj si je proizvajalec umazal podobo z Dieselgateom pred dvema letoma in pol. Tudi zato zdaj vsi proizvajalci napovedujejo umik dizelskih motorjev iz prodajne palete. Takoj po napovedi ta teden je delnica VW-ja padla za 1,7 odstotka na 155,82 evra, letos od  začetka leta pa že za 6,4 odstotka. VW je celo naredil novo znamko za električarje, I.D., prvi tak bo 2020 model Neo, Audi pa bo istega leta začel prodajati električni SUV E-Tron.

Je pa svet električarjev, pa ne samo pri VW, ta hip pred nerešljivo uganko. Vse sodobne baterije imajo elektrodo iz kobalta (LiCoO2), kobalt pa je stranski produkt pridobivanja niklja in cinka, se pravi odpadek in potrebe po kobaltu so ta hip petkrat višje od ponudbe na trgu. Ta ključne komponente ta hip ni niti za 1 milijon avtomobilov, zato se pri VW-ju zavedajo, da morajo delati tudi na tehnologiji, ki bo zmanjšala potrebo po tem elementu – za začetno serijo električarjev jo imajo, za naprej pa bo treba najti dodatne vire ali spremeniti tehnologijo, se strinja tudi finančni direktor Frank Witter.

Mueller je povedal, da jih lastna proizvodnja baterij ne zanima. »To ni v naši pristojnosti, drugi lahko to počnejo bolje kot mi.«

Predsednik CATL Zeng Jukun je pred dobrim tednom povedal, da razmišljajo tudi o prvi tovarni baterij v Evropi, prvi izven Kitajske. Dodajmo, da so Kitajci lastniki 95 % rudnikov litija na svetu.

Pri Volkswagnu se zavedajo, da bo prehod filozofije na elektriko pomeni tudi nižjo profitabilnost.

»Tudi 2018 bomo skušali zadržati dobiček,« je povdal Mueller. »Če ne zaradi drugega pa zaradi investicij, ki jih bomo potrebovali v prihodnje.«

Volkswagen je tako prvi javno pokazal, kako se bo odvijala igra prehoda na elektriko, tisti, ki bo imel za sabo največje proizvajalce baterij iz daljnega vzhoda, bo v tej vojni zmagal. Baterij pa je več kot očitno premalo za vse.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija