Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Koliko bi BMW i3 prevozil z eno strelo?
Ultra hitro polnjenje BMW i3
Koliko bi BMW i3 prevozil z eno strelo?
Koliko bi BMW i3 prevozil z eno strelo?
02.06.2018 23:34

Ob vožnji BMW i3 te dni se nam je utrnila ideja, da bi se dalo električarja napolniti še hitreje kot dobre pol ure.

Artur Švarc

BMW i3 je bil parkiran na kartodromu na Brniku, ko se je nad območjem razbesnela nevihta. Če bi bili v času neke ekstremno napredne tehnologije, bi lahko avto polnili tudi s strelo, katere energijo bi uskladiščili v nek do zdaj še neizumljen rezerovar električne energije.

No, danes - ne samo, da bi po idejah strica Faradayevega Mihata vse skupaj v hipu steklo v tla, moči ta hip niti ne znamo prestreči na uporaben način. Ampak, ali bi en udar strele zadostoval za polnjenje takega avtomobila in če, koliko kilometrov bi lahko na tak način prevozili?

Pomagali smo si z nekaj poznavanja fizike in nekaj članki na spletu, vendar avtor dovoli, da ga postavite v zmoto. Izhajamo iz naslednjih predpostavk. Akumulator v BMW i3 ima kapaciteto 33,2 kWh.

Strela ima med 5000 in 200.000 amperi, napetost pa med 40.000 in 120.000 volti. Povprečna strela s 100 kA in 100 kV bi dala 10 milijard wattov moči in ker strela useka dobro sekundo, je to 10 milijard wattov na sekundo, preračunano na ure pa dobimo z malce deljenja s 3600 sekundami v uri dobrih 0,0277 x 108 ali 2,7 x 10 wat ur - iz povprečne strele tako dobimo 2700 kWh. Preračunano na kapaciteto akumulatorja BMW i3 dobimo 81 polnjenj in če dodamo dobih 170 kilometrov dosega (toliko ta hip testni i3 zmore s klimo in vožnjo po omejitvah, seveda pa se lahko elektro puristi vozijo krepko preko 200 kilometrov) z enim polnjenjem, bi lahko ena strela zadostovala za najmanj 13.825 prevoženih kilometrov z BMW i3.

Torej, če bi tehnika to omogočala in bi domači strelovod speljali naravnost v avto, bi bil problem ekologije hitro rešen. Če. Ampak ker je hipna energija strele predvsem v tokovih tako velika (na Brniku je pred nekaj dnevi strela menda na ploščadi naredila pol metra krat pol metra velik krater v asfalt),  tega praktično ne moremo skladiščiti ne v kondenzatorje, kaj šele elektrolitske akumulatorje, ki bi se stopili v hipu.

Koliko bi BMW i3 prevozil z eno strelo?

Kaj pa če smo doma? Če upoštevamo neko sredino, da povprečno gospodinjstvo pri nas dnevno porabi okoli 15 kWh elektrike, strela zadošča za pol leta za povprečno gospodinjstvo.

Gremo naprej – v Sloveniji v povprečju letno zabeležimo 62.422 strel, od tega 80 % med majem in avgustom, kar pomeni, da bi slovenske strele zadoščale za letno porabo kakih 30.000 gospodinjstev, kar je dobre 3,5 % vseh gospodinjstev pri nas.

Gremo nazaj k BMW i3. Če bi polovili vse slovenske strele, bi z enim BMW i3 naredili okoli 863 milijonov kilometrov. Spet, povprečen avto v Sloveniji naredi letno okoli 17.000 kilometrov. To bi zadostovalo za recimo 51 tisoč avtomobilov. In ker je v Sloveniji registriranih okoli 1,1 milijona osebnih avtomobilov, bi vse slovenske strele zadostovale za 4,6 % vseh avtomobilov, če izhajamo, da je izkoristek podoben kot pri BMW i3.  Potegnjeno pod črto, energija strel je zanemarljiva v primerjavi s kilometrino in energijo, ki jo avtomobili naredijo in potrebujejo. 

Ampak malce utopično, tisti, ki bi znal ukrotiti moč narave, bi za svoj dom in svoje vozne potrebe potreboval dobri dve streli na leto. :)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija