Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ferrari z revolucionarnim načinom barvanja
Ferrari z revolucionarnim načinom barvanja
Ferrari z revolucionarnim načinom barvanja
02.08.2018 08:04

Pri Ferrariju so kot prvi predstavili tehnologijo barvanja pri nižjih temperaturah, ki naj bi ob pomembnem prihranku energije in stroškov omogočala tudi vrhunsko kakovost in obstojnost barve.

Artur Švarc

Poglejte lak na 25 let starem avtomobilu in razlike od enega do drugega avtomobila lahko segajo od skoraj nedotaknjene svetleče se površine, do matiranega in uvelega barvnega približka. Veliko je odvisno tudi od kakovosti barve in predvsem procesa barvanja. 

Pri Ferrariju so kot prvi predstavili tehnologijo barvanja pri nižjih temperaturah, ki naj bi ob pomembnem prihranku energije in stroškov omogočala tudi vrhunsko kakovost in obstojnost barve. Skupaj s podjetjem PPG so razvili t.i. low cure clear coats paint technology, dvokomponentni sistem barvanja, ki s pomočjo posebnega laka omogoča barvanje pri nižji temperaturi. Nova generacija trdilcev na osnovi polietilenskih smol prispeva k večji obstojnosti barve in bolj izraženim barvam. 

Ferrari bo z novo tehnologijo lahko svoje avtomobile obdal v 61 barvnih odtenkov, na področju barvanja pa Italijani že leta sodijo med najbolj napredne znamke. Leta 2004 so med prvimi prešli na barvanje avtomobilov na vodni osnovi. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija