Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
800 rezervacij za Samson Switchblade
800 rezervacij za Samson Switchblade
800 rezervacij za Samson Switchblade
12.09.2018 05:47

So leteči avtomobili oddaljena fikcija ali tik za vogalom? Ameriški Samson Sky je pred kratkim oznanil, da ima za njihov leteči avto že 800 rezervacij.

Artur Švarc

Naročila so zbrali iz 46 od 50 zveznih držav ZDA in 24 držav iz tujine, kar je menda znak, da so postali vodilni proizvajalec… ehm… rezevacijalec letečih avtomobilov.

Switchblade je bil predstavljen leta 2009 v Oshkoshu kot maketa, devet let pozneje pa so reči tako daleč, da samo da še niso. Switchblade je v osnovi trikolesni motocikel z naprej zložljivimi krili, ima dva sedeža enega ob drugem, v zraku lahko dosež 322 km/h, na tleh pa 201 km/h. Vse skupaj poganja 190-konjski štirivaljni Samsonov motor.

Glavna težava letečih letal so seveda vzletna mesta – Switchblade potrebuje 335 metrov za vzlet in vsaj 488 metrov za pristanek. Pri Samsonu zdaj preučujejo dronovske konfiguracije letečih vozil, direktor Sam Bousfield pa meni, da je njihov glavni cilj še vedno vozilo, ki lahko uporablja obstoječo infrastukturo in predpise.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija