Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kaj skriva podvozje bodočega Volkswagnovega električarja?
Kaj skriva podvozje bodočega Volkswagnovega električarja?
Kaj skriva podvozje bodočega Volkswagnovega električarja?
04.10.2018 14:01

Električni avtomobili pri Volkswagnu so dejstvo. Prvi bolj resen pristop k tej alternativi bo viden prihodnje leto, ko se bo začela proizvodnja serije ID.

Artur Švarc

Volkswagen prvič razkriva podvozje nove družine električnih modelov ID in tako nudi vpogled v edinstveno strategijo platforme za električne avtomobile, s katero znamka uresničuje svojo vizijo »Elektrika za vse«. V nasprotju s siceršnjimi pristopi na trgu podvozje ID. ni naknadno prilagojena platforma za vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, ampak je bilo že od začetka sistematično zasnovano za električne pogonske sisteme. Tako lahko Nemci optimalno izkoristijo njihove tehnološke potenciale.  

Kaj skriva podvozje bodočega Volkswagnovega električarja?

Na podvozju ID. lahko med drugimi vidimo v zadnjo premo vgrajen elektromotor z menjalnikom in baterijo, ki je vgrajena v dnu vozila in zavzema malo prostora. Tako so dosegli optimalno porazdelitev teže za polno vozno dinamiko in potnikom istočasno nudi udoben visok položaj sedenja. Prenos moči z motorja na zadnjo premo poteka prek enostopenjskega menjalnika. Za vsak model ID. bo na voljo razširljiv koncept dosega, ki bo po standardu WLTP znašal od 330 do 550 kilometrov. Sposobnost hitrega polnjenja z do 125 kW moči omogoča bistveno krajši čakalni čas na polnilni postaji in baterijo napolni od nič na 80 odstotkov v le 30 minutah.

Kaj skriva podvozje bodočega Volkswagnovega električarja?

Modularna platforma za električna vozila pa ne bo služila kot tehnična matrika le za vse Volkswagnove modele družine ID., ampak tudi za druge električne avtomobile štirih koncernskih znamk: Audi, Seat, Škoda in Volkswagen Gospodarska vozila. Kot prvi model bo leta 2020 na trg prišel ID. – štirivratni, popolnoma povezani kompaktni avtomobil, ki bo v istem cenovnem razredu kot Golf z dizelskim motorjem. Dimenzije notranjosti in vsestranskost vozila ID. bodo presegle uveljavljene meje razredov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija