Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Namesto jadranja vožnja z vlaki
Rod Stewart
Namesto jadranja vožnja z vlaki
Namesto jadranja vožnja z vlaki
15.11.2019 08:48

Legendarni pevec Rod Stewart v pesmi sicer jadra, ampak doma pa je obseden z malimi vlakci.

Artur Švarc

Ob vseh uspehih, turnejah in obveznostih si ne bi mislili, da je 74-letni glasbenik v prostem času popolnoma obseden z modelčki vlakov. V reviji Raillway Modeller so razkrili, da ima izjemno maketo, ki jo gradi že 26 let. Nekatere reči je izdeloval celo v času pred nastopom, s tem pa ni imel časa niti za seks, droge razen za rock'n'roll.

Svojemu projektu je dal ime Grand Street and Three Rivers City, ki ga je naredil po spominu pogleda s svojega okna, ko je bil otrok. K temu je dodal še New York in Chicago v štiridesetih letih, vse skupaj pa je držal kar se da blizu originalni podobi tistega časa.

Stewart je sicer poudaril, da je glavna strast oblikovanje pokrajine in manj vlakci, kar se kaže tudi na podrobnostih ulic z avtomobili, lokali in celo oglasi.

Ob izidu članka so na radiu BBC 2 izrazili dvom, da je Stewart to vse naredil sam, zato jim je dostavil tudi skice električnih vezav. Stewart je dodal, da je iskal perfekcijo do zadnje kocke na cesti.

»Začneš s sivo, potem dodaš malo barve betona, zato, da je vsak tlakovec drugačen. Potem so tu razpoke, v odtoke dodaš nekaj umazanije in tu in tam nekaj rje. Bolj sem užival v gradnji kot v tem, da gledam, kako vozijo vlaki.

Stewart je dodal tudi zvočno kuliso od zvoka vlaka, ki gre skozi New York do ptičjega petja v parku.

Rod Stewart je ocenil, da je maketa zdaj končana. Uredil bo le še dve zgradbi, to pa je tudi vse. Reč je dolga 37 metrov in široka sedem metrov in je niti ni mogoče preseliti iz njegovega dvorca v Los Angelesu na posestvo v Angliji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija