Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Z vojaškimi starodobniki okoli Slovenije po rekord
Starodobniki
Z vojaškimi starodobniki okoli Slovenije po rekord
05.08.2020 07:55

Konvoj Starodobniki okoli Slovenije, ki se je na pot po Sloveniji odpravil minuli četrtek, se danes vrača na cilj, ki je hkrati tudi izhodiščna točka.

Urša Prosenjak

Svojo pot so začeli in sklenili v Kamniku, potem, ko so obkrožili Slovenijo. Mi smo jih ujeli predzadnji dan potovanja, ko so se mudili na Koroškem.

Idejni oče projekta je Drago Mesič, lastnik starodobnega vojaškega vozila Dodge WC 52, letnik 1942. V družbi kolegov ljubiteljev in lastnikov starodobnih vojaških in policijskih vozil je v manj kot tednu dni obkrožil Slovenijo v nasprotni smeri urinega kazalca in prevozil 1350 kilometrov.

Akcija SOS 2020 ima dobrodelno noto – na svoji poti je ekipa zbirala sredstva za Miho iz Domžal, ki je zaradi nesreče priklenjen na invalidski voziček. Med nameni projekta je še ohranjanje tehnične dediščine, hkrati pa se želi ekipa vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov s prvim starodobnikom iz 2. svetovne vojne, ki je obkrožil državo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija