Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ločitve stanejo, Bentleyi gredo adijo
Bentleyeva zbirka
Ločitve stanejo, Bentleyi gredo adijo
Ločitve stanejo, Bentleyi gredo adijo
07.03.2021 00:11

Britanski multimilijonar Robert Cannon se je zaradi ločitve moral odpovedati svoji zbirki Bentleyev.

Artur Švarc

Cannon je lastnik mreže za nego in pomoč na domu in še vedno plačuje dolg ob ločitvi 2019. V prodajo je šel tudi družinski dvorec, ki je vključeval tudi mini muzej z 12 avtomobili, med njimi 7 Bentleyev. Medtem, ko dvorec že ima novega lastnika, Cannon zdaj prodaja tudi avtomobile.

 

Gre za največ vredno zasebno zbirko Bentleyev na svetu, ki se razteza skozi 80 let zgodovine te britanske znamke. Cannon je avtomobile kupil pred petimi leti, ko je bila garaža končana. Upal je, da bo lahko vozil vsakega od njih, a so mu zdravstvene težave preprečile, da bi kateregakoli sploh zapeljal iz garaže. Potem je sledila ločitev in zbirka gre v prodajo, saj mora plačati bivši ženi in nenazadnje je šla tudi garaža.

»Z ženo sva se ločila 2019 in potem, ko smo prodali hišo, ni bilo več prostora za avtomobile, zato jih bom prodal. V to nisem bil prisiljen, a se mi zdi logično. Zanimanja je veliko in upam, da bodo končali v dobrih rokah.

Sedem Bentleyev in Corvette C1 so na seznamu Duke's Auctioneers v Dorchesterju. Cannon računa, da bo zanje dobil 2 milijona funtov. Dragulj v njegovi kroni je WO Bentley 4.5 letnik 1929. Je eden od 665 narejenih primerkov in je potoval od Indije do Afganistana in potem tudi do Anglije. Samo ta je vreden skoraj 800 tisoč funtov.

Tu so še tudi Derby 3.5 Liter iz 1935, S1 Continental Fastback (1956), S2 Continental (1951), Continental S3 (1964) in tudi novejši modeli, Azure iz 2007 in Continental GT Speed Convertible, star 7 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija