Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vodikova revolucija
Segway Apex H2
Vodikova revolucija
Vodikova revolucija
07.04.2021 11:20

Segwaya se spominjamo predvsem po piflarskem vozilu na dveh kolesih, pod novimi lastniki pa se nadaljuje evolucija.

Artur Švarc

Segway je od začetkov pod Paulom Blartom prehodil dolgo pot in pod Ninebotom so že predstavili električne motocikle in go-karte. A to je šele začetek, koncept Apex H2 je obljubljen za 2023.

Na pogled je motocikel prej primeren za Sci-Fi filme kot resnični svet, tako spredaj kot zadaj ima eno samo roko in radikalno vzmetenje. Še bolj zanimiv je pogon, električni motor se napaja tako iz akumulatorja kot iz kanistrov z vodikom. Če jim bo uspelo pripraviti infrastrukturo, potem lahko Apex H2 pomeni pravo malo revolucijo.

Motor premore 60 kW, do stotice motocikel pospeši v 4 sekundah, končna hitrost je 150 km/h. O porabi bi se dalo reči marsikaj, ampak po napisanem naj bi Apex pokuril en gram vodika na kilometer. Cenovno, glede na to, da je reč Kitajska, preračunano stane okoli 10 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija