Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uradno praznovanje Thelme in Louse
Filmi
Uradno praznovanje Thelme in Louse
Uradno praznovanje Thelme in Louse
21.06.2021 10:07

V Greek Theatru v Los Angelesu so v petek obeležili 30-letnico filma Thelma in Louise z obema igralkama in originalnim avtom.

Artur Švarc

Dobrodelni dogodek sta organizirala MGM in Cinespia, prisotni pa sta bili tako Susan Sarandon kot Geena Davisd in Thunderbird 1966. No, eden od njih. Avto je posodil Petersen Automotive Museum iz Los Angelesa in je samo eden od številnih, ki jih je Riddley Scott takrat naročil za snemanje filma. Kar nekaj so jih zmetali v prepad, eden je zgorel na setu, nekatere so predelali za akcijske prizore, spet v drugih so snemali manj divje prizore.

 

Scott je po snemanju, tako Sarandonova, avtomobile razdelil med svoje sinove.

»To se mi ne zdi pretirano fer, mar ne bi tudi midve morali dobiti vsaka svojega?«

Sarandonova je povedala, da sta tudi sami odpeljali večino prizorov, le najbolj zahtevne so prevzele kaskaderke (in kaskaderji). Da bo mera polna, sta se igralki tako kot v filmu pred 30 leti, poljubili. Kader je takrat veljal za zelo spornega in kontroverznega. Vse skupaj je Susan Sarandon posnela z originalnim Polaroidom iz filma, ki ga hrani doma.

Thelma in Louse je bil nominiran za 6 Oskarjev, dobil pa je le enega – za scenarij. Film še danes velja za sinonim za žensko moč v svetu, ki mu vladajo moški.

Kar pa se avta tiče, Frodov Gromovnik iz filma pripada četrti generaciji te slavne ameriške ikone , poganja pa ga 6,4-litrski V8 z 235 kW.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija