Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti
Napoved
Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti
26.01.2022 10:56

Lanska črna prometna statistika je po nekaj letih upadanja vnovič slaba. Lansko leto smo zabeležili 115 mrtvih na cestah, nič kaj spodbuden pa ni niti začetek letošnjega leta.

Peter Pirkovič Policija

Kot so zapisali na policiji, so v januarju obravnavali kar nekaj nesreč s smrtnim izidom. V začetku januarja je nepreviden voznik trčil v pešca, ki je na kraju umrl, pretekli teden pa sta se zgodili še dve smrtni prometni nesreči, ki sta terjali dve življenji. Vsem je botrovala neprilagojena hitrost in neprevidnost. Kot kažejo ugotovitve policistov pa eden od povzročiteljev ni uporabljal varnostnega pasu, ki bi mu lahko rešil življenje.

Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti

Lani je policija obravnavala 17.008 prometnih nesreč, kar je 13,1 % več kot v letu 2020. V teh nesrečah je 115 (80) udeležencev umrlo, hudo telesno poškodovalo se je 770 (692) udeležencev, lahko telesno poškodovanih pa je bilo 5.628 (5.040). 

 

 

 

Ker se dogajanje na naših cestah, navkljub številnim akcijam in opozorilom, ne umirja, so policisti sklenili, da povečajo svojo prisotnost pri nadzoru prometa. To pomeni, da bodo v prihodnjih dneh na številnih odsekih policisti nadzirali hitrost vožnje in preverjali prisotnost alkohola. Namreč, neprilagojena hitrost in vinjenost sta še vedno najpogostejša vzroka za prometne nesreče.

Prihodnji teden policijski maraton nadzora hitrosti

Obenem so napovedali, da prihodnji četrtek, 3.februarja, znova načrtujejo maraton nadzora hitrosti, kjer bodo na vnaprej določenih točkah merili prežali na najhitrejše voznike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija