Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Japonski poklon uspehom v rallyju
Posebna izdaja: Toyota GR Yaris Ogier in Rovanpera
Japonski poklon uspehom v rallyju
Japonski poklon uspehom v rallyju
15.01.2023 01:51

Toyota je na tokijskem avtomobilskem salonu napovedala prihod dveh posebnih izdaj modela GR Yaris, s katerima bo proslavila svoje uspehe na WRC.

Urša Prosenjak

Datum lansiranja modelov ostaja skrivnost, razkrili pa so, da se bo eden izmed njiju imenoval Sebastien Ogier Edition, drugi pa bo Kalle Rovanpera Edition. Ogier je postal svetovni prvak v rallyju s Toyoto leta 2021, 22-letni Rovanpera pa lani.

Različica Ogier ima ekskluzivni barvni odtenek mat srebrne, na obeh vratih pa ima črne nalepke Toyota Gazoo Racing. Športna kolesa dopolnjujejo modre zavorne čeljusti. Nekaj sprememb je tudi v notranjosti, predvsem izstopa posebna plaketa na prednji konzoli in kontrastni šivi v modri, beli in rdeči barvi.

Japonski poklon uspehom v rallyju

Različica Rovanpera ima precej bolj vpadljivo zunanjost, ki je obarvana v kombinacijo bele, rdeče in sive, prav tako pa opazimo rally nalepke, rdeče zavore čeljusti ter poseben aerodinamični paket z bolj poudarjenim prednjim splitterjem in velikim zadnjim krilom. V kabini pa tudi tu najdemo kontrastne šive in plaketo.

Japonski poklon uspehom v rallyju

Obe verziji sta osnovani na modelu Toyota GR Yaris RZ, ki je na voljo na japonskem trgu. Poganja ga 1.6-litrski trivaljnik s turbopolnilnikom z 268 konji in 390 Nm navora. Toyota tudi ponuja možnost prilagoditve pogona in krmiljenja v skladu z voznim slogom kupca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija