Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Jimny bo dobil električno različico
Suzuki
Jimny bo dobil električno različico
Jimny bo dobil električno različico
27.01.2023 23:48

Suzuki napoveduje elektrificirano različico modela Jimny v sklopu evropskega elektrifikacijskega programa do leta 2030. Načrtovani so še štirje drugi električni modeli in več novih hibridov.

Urša Prosenjak

Elektrificiran Jimny se je pojavil v Suzukijevi predstavitvi nove strategije, ki je prikazala pet silhuet baterijskih električarjev, ena izmed njih pa je bila prepoznavna Jimnyjeva škatlasta oblika. V novi ponudbi bo 80 odstotkov povsem električnih modelov, 20 odstotkov pa bo hibridov, kar nakazuje na eni strani zavezanost znamke elektrifikaciji, na drugi strani pa pripravljenost ohraniti tradicionalnen pogon še do konca desetletja. Povsem možno je tudi, da bodo priljubljeni modeli, kot je Jimny, na voljo z različnimi vrstami pogona.

Prvi električni model bo Suzuki lansiral leta 2024, vendar najverjetneje to ne bo Jimny, pač pa serijska različica koncepta eVX, ki je bil v začetku leta predstavljen v Indiji. Priljubljeni Jimny bo verjetno prišel šele proti koncu desetletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs28.01.2023 08:34
Bodo tega prodajali tudi v EU? Kolikor sem zastopil, so bencinskega Jimnyja nehali prodajati zaradi izpustov?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija