Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električni Cayenne bo proizveden na Slovaškem
Porsche
Električni Cayenne bo proizveden na Slovaškem
Električni Cayenne bo proizveden na Slovaškem
25.03.2023 01:34

Porsche je razkril, da bi električno različico modela Cayenne proizvajal na Slovaškem.

Urša Prosenjak

V tovarni v Bratislavi že proizvajajo številne modele skupine Volkswagen, zato je pričakovano in smiselno, da se tam proizvaja tudi električni Cayenne. Kdaj točno se bo to zgodilo, pri Porscheju ne razkrivajo, povedali pa so, da bo prišel po električnem Macanu, načrtovanem za prihodnje leto, pa tudi po električnem 718, ki bo prišel leta 2025.

Zagotovo se bo električni Cayenne znašel na trgu pred letom 2030, ko želi Porsche doseči več kot 80 odstotkov prodaje iz povsem električnih vozil. K temu cilju bo pomagal tudi SUV, večji od Cayenna, ki se bo proizvajal v Leipzigu, lansiran pa bo v drugi polovici desetletja.

Zaenkrat tudi ni znano, ali bo v novi generaciji Cayenne dobil različico z motorjem z notranjim izgorevanjem. Možno je, da bo Porsche ubral enako strategijo, kot pri Macanu, ki bo imel v naslednji generaciji samo električni pogon, sedanja generacija pa se bo prodajala še nekaj časa vzporedno z električnim modelom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija