Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Presenetljiv evropski uspeh Ioniqa 5
Hyundai
Presenetljiv evropski uspeh Ioniqa 5
Presenetljiv evropski uspeh Ioniqa 5
29.03.2023 02:01

Hyundaijev Ioniq 5 doživlja večji prodajni uspeh, kot je proizvajalec pričakoval. V evropski podružnici so zlasti ponosni na dejstvo, da je model privabil tudi precej kupcev dražjih znamk.

Urša Prosenjak

Vodja Hyundaija za Evropo Michael Cole ocenjuje, da bi lahko bili prihodnji modeli serije Ioniq še bolj prestižni. »Naše izkušnje z Ioniqom 5 kažejo, da ni omejitve, koliko prestižen lahko postane. Pripeljal je več nekdanjih kupcev luksuznih znamk, kot smo pričakovali.«

Čeprav gre za volumensko znamko, je Hyundai svoj prvi električni SUV pozicioniral cenovno višje od ostalih modelov. Ioniqu 5 je sledil še Ioniq 6, ki je še dražji, v načrtih pa je tudi Ioniq 7 s še stopničko višjo ceno.

»Pri Ioniqu 7 smo nekoliko oklevali, ali je res primeren za Evropo, a smo po uspehu Ioniqa 5 popolnoma prepričani, da je to avto, ki se bo v Evropi dobro prodajal. Pričakujemo še več novih kupcev, ki so doslej posegali po prestižnih znamkah. Zvestoba znamki kot kaže pri električnih vozilih ni tako intenzivna,« pojasnjuje Cole.

Kljub uspehu električne linije Ioniq pa Hyundai ne načrtuje pozicioniranja svoje ponudbe v premijski segment. »Obdržati želimo svojo obstoječo bazo kupcev, ne poskušamo spremeniti svoje celotne podobe, vendar lahko z električnimi modeli dosežemo tudi nove kupce.«

V Evropi so med januarjem in novembrom prodali več kot 31.000 primerkov Ioniqa 5.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7729.03.2023 07:12
Hyundai - "premium"? ČE že, mogoče in pogojno LE kot Genesis. Pika. Michael Cole pa naj kar ocenjuje, kot si želi.
shark91129.03.2023 12:10
Grda škatla za popizdit....v živo še bolj grd kot na slikah! Da o 6-ki sploh ne govorim, Tesla 3 ali Y sta svetovna prvaka v oblikovanju proti tema dvema modeloma! Upam da pri sedmici to popravijo in naredijo avto normalnega izgleda...(recimo nova Sonata je že približen korak v to smer...)
skrivo29.03.2023 21:53
V bistvu se res dobro prodaja glede na ceno in čudno obliko, čeprav je 5-ka meni osebno še kar všeč (tudi noter je zelo udoben in soliden), 6-ka mi je pa čista katastrofa.
7even7730.03.2023 07:00
Ja, vendar I5 Hyundai nima niti tendence, da bi bil t.i."premium". Je lepo narejen, je zanimivo oblikovan, je pa to tuid vse. No... Je pa, mimogrede, tule spet na ogled ameriška slikica... Ne, da je hudo moteče, le vzroka za to sam ne vidim (ker imamo na voljo tudi IT, ali AT ali celo nekdaj UK materiale na voljo namreč).
© Copyright 1999-2023 Avtomanija