Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lahki električni športnik
Koncepti: Caterham Project V
Lahki električni športnik
13.07.2023 00:57

Caterham je že nekaj časa napovedoval svoj drugi model in ga tudi razkril.

Artur Švarc Caterham

Lahki električno gnani športnik z dosegom 400 kilometrov bi lahko videl serijsko proizvodnjo že v nekaj letih, najkasneje v začetku 2026. Project V je nekaj popolnoma drugačnega, kot smo do zdaj poznali pri Caterhamu, ne le zaradi električnega pogona. Gre za klasični kupe, ki je narejen od začetka, saj naj bi električni Caterham Seven bil preprosto preveč omejen in pretežek. Caterham za Project V omenja težo manj od 1200 kilogramov.

Kapaciteta baterije je 55 kWh, postavljena na dva konca avtomobila in naj bi po besedah tovarne zadoščala za 400 kilometrov. Na zadnji osi je 200 kW elektromotor, ki avto pospeši do stotice v manj kot 4,5 sekunde, končna hitrost pa je 230 km/h. Polnjenje je mogoče do 150 kW. Nizko težo avtomobila so dosegli zavahljujoč rabi aluminija in karbona. Po besedah šefa Boba Laishleya, Project V ne bo zamenjava za Seven, pač pa nov model, kar je šef potrdil z besedami: "Seven je večen!"

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija