Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Radikalna sprememba
Prve fotografije: Hyundai Santa Fe
Radikalna sprememba
18.07.2023 11:10

Korejci znova presenečajo. Iz generacije v generacijo pred kupce po vsem svetu postavljajo vse bolj oblikovno drzne avtomobile. Nobena izjema ni niti veliki Santa Fe, ki se bo v svoji peti izdaji širši javnosti podrobno predstavil prihodnji mesec.

Peter Pirkovič Hyundai

V tem trenutku Korejci ne razkrivajo podrobnih tehničnih podatkov o njem, pač pa so na spletu objavili le nekaj fotografij novega modela, ki je v primerjavi s predhodnikom povsem drugačen. Podobno kot Land Roverjev Defender ima tudi Santa Fe nekakšno škatlasto zasnovo karoserija, nanj so nataknjena 21-palčna kolesa, na sprednjem delu se bohoti široka maska in žarometi v obliki črke H, medtem ko je najbolj nenavaden prav zadnji del avtomobila, ki prav tako vsebuje luči z grafiko prej omenjene črke. 

Radikalna sprememba

Pri južnokorejskemu proizvajalcu so v sporočilu za javnost priznali, da so ubrali precej nekonvencionalen pristop, z namenom, da bi povečali prostor v potniški kabini in s tem poskrbeli, da bi Santa Fe ustrezal tudi tistim z aktivnim življenskim slogom. Temu primerno se je nekoliko povečala tudi medosna razdalja, a konkretnega podatka še ne razkrivajo. Pri aktualnemu modelu razdalja med sprednjo in zadnjo osjo znaša 2,76 metra.

Radikalna sprememba

Po fotografijah sodeč je potniška kabina v prvi vrsti precej prostorna in udobna, po zasnovi pa se zgleduje po najnovejših bratih iz zadnjega obdobja. Terenski velikan je dobil ukrivljen 12,3-palčni zaslon, kjer sta združena dva prikazovalnika podatkov, širok sredinski greben ima urejena številna odlagalna mesta in ločen upravljalnik za klimatsko napravo, obenem pa ne gre spregledati zračne reže, ki je speljana po celotni širini armaturne plošče. Iz fotografij je razvidno tudi to, da bo imel Santa Fe možnost dodatnih dveh sedežev tretji vrsti, naslone (tudi tiste iz druge sedežne vrste) pa bo možno preklopiti in ustvariti ravno dno do sprednjih sedežev. Ta del pa lahko postane tudi zasilno ležišče. Več o njem bo znanega avgusta. 

Radikalna sprememba

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs18.07.2023 11:20
Osebno sta mi všeč geometrija in minimalizem. Tako da ja, tole gre v pravo smer, vsaj ne izgleda kot bi ga že v tovarni pokegljali. Drugače pa tile velikanski SUV-ji niso moja šalca čaja.
bomby18.07.2023 11:50
lep samo mene močno spominja na RANGE ROVERJA ,
klemens18.07.2023 13:08
Vse odlično, razen zadek mi je čisto zgrešen, kot nek Ssangyong.
macolar18.07.2023 17:44
Tole bi lahko namesto Bradleyev poslali v Ukrajino. Velikanska štirioglata škatla na kolesih, kot je napisal bomby je videti kot Range Rover, ampak z grafično resolucijo na low. Všeč mi pa je kaj so nardili z prednjimi lučmi. Tu je Hyundai vedno korak pred ostalimi.
ripmork18.07.2023 19:10
Posrečeno (sploh znotraj in spredaj), se pa kar strinjam glede Sssangyong zadka :)
zraice31.07.2023 20:34
Ko range rover
© Copyright 1999-2023 Avtomanija