Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Poskus prihodnosti
Koncepti: Opel Experimental
Poskus prihodnosti
09.08.2023 01:58

Začenjajo se jesenske predstavitve in eden prvih je Oplov koncept kompaktnega električnega križanca.

Artur Švarc

Po dimenzijah koncept spada v evropski segment C, ima štirikolesni pogon in elektronski steer-by-wire volan, ki mehansko ni direktno povezan s kolesi, zato ga je mogoče tudi odmakniti, ko se ne uporablja.

Pri Oplu so poudarili, da je njihov koncept povsem brez kroma, ki so ga zamenjali svetlobni elementi in drzna kontrastna grafika. Na sprednjem delu je osvetljen Oplov Blitz, zadaj pa ozke luči poudarjajo futuristični videz koncepta.

Experimental ima zračne lopute spredaj in zadaj kot tudi pomični difuzor na zadku, vse to pa s premiki izboljšuje aerodinamiko. Gume, razvite pri Goodyearu, so narejene iz recikliranega materiala in obdajajo trikraka Ronalova platišča s prilagojeno aerodinamično učinkovitostjo.

Poskus prihodnosti

Koncept je postavljen na Stellantisovo platformo STLA in sovpada z Lancijino vizijo Pu+Ra HPE. Russelsheim poudarja, da je notranjost primerljiva z naslednjim segmentom D, ko gre za prostornost, to pa označujejo kot Space Detox. Lahki sedeži, zložljiv volan in odsotnost vsega ostalega, kar ni ključno za vožnjo, omogoča, da je občutek v kabini večji kot dejansko je. Običajnih zaslonov ni več, pač pa se vse projicira na sprednjo šipo. Prav tako koncept nima stranskih ogledal, to vlogo so prevzele 180-stopinjske kamere v C-stebričku.

Tehničnih podrobnosti o pogonu pri Oplu niso navedli, saj gre predvsem za oblikovno študijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs09.08.2023 11:15
Vseeno bi se lahko potrudili, da ne bi bilo tolikšne podobnosti med konceptoma.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija