Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Samo 12 jih bo, cena 3 milijone dolarjev
Hennessey Venom F5 Revolution Roadster
Samo 12 jih bo, cena 3 milijone dolarjev
10.08.2023 13:52

Ameriško podjetje je pred nekaj dnevi svetu predstavilo njihovo najnovejše orožje na štirih kolesih, ki je še pred uradno premiero dobilo svoje bodoče lastnike.

Peter Pirkovič Hennessey

Venoma F5 že poznamo od leta 2017 in že od prve premiere dalje je bilo jasno, da gre za izjemnega hiper športnika, ki lahko dosega neverjetno visoko hitrost. V času prve premiere so javnosti sporočali, da ta zmore doseči hitrost 482 km/h. Teksačani so zdaj šli še stopničko višje in izdelali novega dinozavra z izredno zmogljivim V8 motorjem. A njegova posebnost ni motor, pač pa snemljiva streha iz ogljikovih vlaken, ki tehta vsega 8 kilogramov, z notranje strani pa je odeta v alkantaro za lepši videz in zaradi odtenek boljše zvočne izolacije. Ta je, ko je v uporabi, zaradi visokih aerodinamičnih sil pritrjena s 4 posebnimi vijaki.

Samo 12 jih bo, cena 3 milijone dolarjev

Tako kot kupejevsko verzijo F5 so tudi roadsterja opremili s 6,6-litrskim twin turbo V8 motorjem, ki v temu avtomobilu razvija izjemnih 1354 kW (1842 KM), preko sedemstopenjskega samodejnega menjalnika pa je pogon speljan na zadnji kolesni par. Avto so dodatno opremili z novo serijo krilc na sprednjemu in zadnjemu delu, na novo oblikovan je difuzor, veliko je nadgradenj tudi na podvozju, saj ta nima poudarka na doseganju najvišje hitrosti, pač pa za užitke na zaprtih stezah.

Samo 12 jih bo, cena 3 milijone dolarjev

Velja omeniti, da je Revolution Roadster pravzaprav četrti model družine Venom F5, ki ga je razvila ekipa strokovnjakov oddelka Hennessey Special Vehicles. Kot navajajo Američani, razprodani F5 Coupe cilja na končno najvišjo hitrost, F5 Roadster z odprto streho zagotavlja dinamične užitke na cesti, F5 Revolution je osredotočen na dirkaško stezo, medtem ko F5 Revolution Roadster združuje najboljše lastnosti vseh omenjenih modelov. Tudi zato ostaja bolj ekskluziven, saj jih bodo izdelali le 12, vsak od njih pa stane 3 milijone ameriških dolarjev. Ja, in vsi že imajo svojega lastnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs10.08.2023 18:11
Cognac resda ne istega ampak podobnega imena prodajajo v resda manjših steklenicah a v večjem številu in definitivno po bolj dostopnih cenah. Sam se nekako bolj držim tega.
RedNige510.08.2023 20:05
hiperšportniki pa avtomatika...to gre res skupaj kot nutella in kisle kumarice
© Copyright 1999-2023 Avtomanija