Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kepica za kampiranje
Premiera: Ford Transit Custom Nugget
Kepica za kampiranje
24.08.2023 12:41

Ford je skupaj z Westfalijo sestavil kamper na osnovi Transita Custom s priključno hibridnim pogonom.

Artur Švarc Ford

Tako kot ima VW za vogalom Californijo na T7, ki bo prav tako PHEV, pa verjetno še kdo drug, tako je Ford tudi prvi, ki bo reflektorje tega segmenta obrnil nase. Westfalia že leta izdeluje Nuggete na osnovi prejšnjih generacij Transita, zdaj pa jih bo Ford ponujal tudi sam. Nugget (kepica) bo na voljo v različnih verzijah. Prvi je Nugget Titanimu z dizelskim motorčkom s 125 kW (170 KM) konjiči in dvižno streho. Naročila že sprejemajo, prvi bodo dobavljeni pomladi rihodnje leto. Ostale motorne različice dobimo 2024, zato bodo vsi, ki čakajo na priključnega hibrida, moralo še malo potrpeti. 

PHEV Nugget bo imel 2,5-litrski bencinski motor z 11,8 kWh baterijo. Skupaj z električnim pogonom pa bo razvijal 173 kW (235 KM), opcijsko pa bodo lahko kupci dodali tudi štirikolesni pogon. Transit Custom Nugget ima vse, kar ima novi Transit Custom - digitalne merilnike, 13-palčni zaslon za Sync4 infozabavni sistem, preslikavo pametnih mobilnikov, aktivni tempomat, lane assist, opozorilnik na mrtvi kot in 360-stopinjsko kamero.

Kepica za kampiranje

Westfalia pravi, da je notranja razporeditev narejeno kot "multi zone", kar pomeni, da lahko tudi z dvema dvojnima posteljema še vedno brez težav hodimo po kabini, kuhamo kosilo in gremo iz avta, brez da motimo druge. Vsi sedeži so električno ogrevani, kuhinja je postavljena v črko L in ima hladilnik, predale in korito. Zadnji sedeži so na tirih in se jih zlahak spremeni v ležišče, medtem ko sta sprednja dva kapitanska, vrtljiva za 180 stopinj. Zložljiv je tudi jogi v strehi, da pusti več prostora za glavo v kuhinji. Tu je še tuš s toplo vodo zadaj, ki je zdaj serijski, za dodatno elektriko pa lahko poskrbijo solarni paneli.

Med ostalim najdemo še spravljivo mizico s stoli za zunaj, 5G modem, indukcijsko polnjenje telefona, senzor nagiba in aplikacijo, s katero lahko upravljamo večino sistemov v kamperju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija