Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Škoda Rapid Spaceback 1.0 TSI Family
Racionalna izbira za družinski proračun
Osnovna cena: 16.860 €
Cena testnega vozila: 16.860 €
potniška kabina
dovolj dobro odmerjen prtljažni prostor
motor
vozne lastnosti
multimedija
nima sistema za samodejno zaviranje v sili
17-palčna kolesa prinašajo nekoliko tršo vožnjo
Čehi so lani Rapidu namenili nekaj ključnih popravkov in ga sredi poletja znova poslali v lov za kupce. Še vedno najbolj priljubljena ostaja različica Spaceback, ki jo po novem poganja tudi bencinski turbo trivaljnik.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
16. februar 2018 | 11:29:50

Škodin Rapid v Spaceback karoserijski različici, ki je od limuzine za 18 cm krajši, je še vedno  zelo dober kompromis za nezahtevne voznike, ki jim znamka ni na prvem mestu, pač pa prednost dajejo funkcionalnosti, prostornosti in spodobnemu pogonu. Vse to Rapid ves čas že ima in v prenovljeni podobi to samo še nadgrajuje. Spaceback v prvi vrsti prinaša velik 415-litrski prtljažni prostor, ki ga je mogoče dodatno povečati na zajetnih 1380 litrov, s preklopom naslona zadnje klopi (60:40), a pri tem uporabnik ne dobi ravnega dna do sprednjih dveh sedežev, pogrešali smo zanke za obešanje vrečk iz trgovine, pri njem je potrebno pozabiti tudi na dvojno dno in  snemljivo LED svetilko, kot jo poznamo pri večjih bratih. Potniška kabina prinaša dovolj prostora za štiri potnike, izboljšano zvočno izolacijo, obširen seznam serijske opreme in urejeno delovno okolje za voznika, kjer na prvo mesto postavljamo osrednji 6,5-palčni zaslon na dotik z multimedijskimi vsebinami (možnost povezovanja s pametnimi telefoni) prevedenimi v slovenščino, k temu je vezan še USB vmesnik in sistem za prostoročno telefoniranje Bluetooth. Iz paketa Simply Clever dodatkov ni manjkalo niti posebno držalo za telefone in kartice ter prenosni koš za smeti v predalu vrat, sicer pa za Rapida velja, da je odlagalni prostor na več mestih dobro odmerjen. V tem so Čehi pravi mojstri. 

Trivaljnik pod sprednjim pokrovom je pravo presenečenje. Litrski turbo mlinček v povezavi s petstopenjskim ročnim menjalnikom ponuja precej uporabnih lastnosti. Na eni strani se izkaže kot izjemno odziven, ki 4,3 metre dolgega in slabih 1200 kg težkega Rapida Spaceback ponese do razmeroma visokih hitrosti in eksplozivnega pospeševanja, a imajo takšni podvigi za posledico višjo porabo, ki se lahko narase tudi preko devet litrov. No, vendarle uporabnika z malce manj priganjanja in lahkotnejšim pritiskanjem na stopalko za plin trivaljnik nagradi s povprečjem, ki je lahko krepko nižje od šestih litrov. A zlata sredina je vendarle okrog 6 litrov. Rapid Spaceback s preurejenimi nastavitvami podvozja na cesti pokaže solidno predstavo, medtem ko za malce več trših udarcev med vožnjo poskrbijo 17-palčna kolesa z nizkopresečnimi gumami.

Čeprav paketa opreme Family trenutno ni več v ponudbi, je ta v takratnem obdobju temeljil na  bogatemu seznamu opreme Ambition, k temu pa velja dodatno pripisati še biksenonske žaromete z LED dnevnimi lučmi, 17-palčna platišča, nekaj kroma, meglenke in kovinsko barvo, kar skupaj znese 16.860€. Seveda, je možno ceno nižati z odrekanjem nekaterih dodatkov, a kljub temu Rapid predstavlja ugoden kompromis med uporabnostjo in ceno, minus pa pripisujemo le dejstvu, da ta kljub prenovi nima na voljo sistema za samodejno zaviranje v sili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Predraga je v tem paketu, "konkurenca" (saj ne vemo niti katerem razredu pripada) je širša, boljše izdelana, skratka za to ceno dobiš marsikaj boljšega.
16.2.2018 12:41:43
911
Želim da zopet izbrišejo mnenje, kam sosedovi psi ne hodijo scat.
16.2.2018 20:13:47

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija