Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Ford Fiesta ST-Line 1.0 Ecoboost
Osnovna cena: 19.950 €
Cena testnega vozila: 24.180 €
atraktivna oblika
pogonski sklop
sistem zasenčevanja dolgih luči
visok nakladalni rob prtljažnika
zasoljena cena testnega modela
Tehnični podatki
Gospodična za ovinke
Atraktivna, zabavna in ravno prav športna za vsakdan. Fiesta ST-Line ljubi ovinke, pritegne z všečno obliko in perfektno uravnoteženim podvozjem.
Marko Hanželič
21. marec 2018 | 8:58:20

Že res, da Fiesta v prvi vrsti nagovarja kupce, ki iščejo relativno poceni in ekonomično kombilimuzino brez pretiranih želja po vozni dinamiki in športnih užitkih, toda različica ST-Line celoten prejšnji stavek postavi na laž. Na test smo jo dobili v atraktivni rdeči barvi, v primerjavi z običajnimi različicami pa ima Fiesta ST-Line spojler nad vrati prtljažnika, športneje oblikovano masko hladilnika in seveda napise ST-Line ob straneh, ki ba so resnici na ljubo bolj minimalistični, a hkrati potrjujejo bistvo tega avtomobila.

Pogled v notranjost prav tako razkriva delček Fordovega športnega DNK-ja. Voznik in sopotnik sedeta na športna sedeža, ki zaradi velikodušno odmerjene stranske opore dobro zaustavljata stranske premike telesa med ovinkarjenjem, v usnje odet volanski obroč je pravšnje velikosti, usnje pa se je ujelo tudi na glavo prestavne ročice. Stopalke so iz aluminija, pri vstopu v notranjost pa nas na pragu pozdravi napis ST-Line. 

Prostora na prednjih sedežih je dovolj, druga sedežna vrsta pa je dimenzijsko bolj primerna za otroke, pa čeprav bi krajše poti zadaj brez težav pretrpel tudi odrasli potnik. Prtljažnik zmore pogoltniti povprečnih 292 litrov prtljage, vse skupaj pa malce otežuje višji nakladalni rob. 

Navajeni smo že, da Fordov litrski Ecoboost ne razočara. še posebej v različici s 103 kW (140 KM), ki je poganjal testno različico. Moči in navora je dovolj v celotnem območju delovnih vrtljajev, piko na i pa doda natančen šeststopenjski ročni menjalnik. V kombinaciji z udobnim, a še vedno dovolj čvrstim podvozjem ter natančnim krmilnim mehanizmom tale Fiesta kar vabi po dinamični vožnji skozi ovinke podeželjskih cest, a tudi v mestu zaradi svoje okretnosti in atraktivne oblike pusti zelo dober vtis. Na testu smo v povprečju porabili okroglih sedem litrov bencina na sto prevoženih kilometrov, poraba pa je seveda najbolj odvisna od teže noge.

Fiesto smo na test dobili v najhladnejšem delu leta, zato je zelo prav prišla tudi dodatna oprema, še posebej ogrevan volanski obroč in ogrevana sprednja sedeža. Pri parkiranju in vzvratni vožnji pomagajo tipala in vzvratna kamera, pohvaliti pa velja suveren sistem zasenčevanja dolgih luči, ki v praksi deluje bolje kot pri večini konkurentov. Dodatna oprema skupaj nanese skoraj dodatnih pet tisočakov, kar cenovno letvico testnega modela postavi nad 24 tisočakov, osnovni ST Line pa velja petdesetaka manj od dvajsetih tisočakov. Ni malo, če upoštevamo, da v tem primeru ne gre za rasnega športnika, kot bo Fiesta ST, a hkrati spet ne tako zelo veliko, da se zanjo ne bi odločali tako stari kot mladi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jurica
24k za fiesto.... pa tako ceno je imela prejšnja prava ST-jka ... Te cene niso več humane.
21.3.2018 13:36:30
IcEmAn
Sem mislil, da je 17k € za povprečnega Pola pretiravanje, ampak 24k € za neko "sportsko"Fiesto pa.... bom raje tiho
21.3.2018 19:32:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija