Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Z BMW M240i k predniku E30 M3
Luka, jaz sem tvoj oče!
Osnovna cena: 56.650 €
Cena testnega vozila: 68.946 €
vozne lastnosti
uporabnost
cena
BMW-jeva paleta M-ov je danes zelo obsežna, a legendarni E30 M3 je klasika za sebe in sama po sebi, njegov duhovni naslednik pa je M2, z njegovim malce šibkejšim bratom pa smo šli obiskati najbolj strastnega in fanatičnega BMW-jaša pri nas.
Artur Švarc
21. maj 2018 | 6:28:22

Na kratko, M240i je skoraj M2, ampak malenkost manj od njega, dobrih 30 konjičev manj in nekaj manj agresiven z aerodinamiko, čeprav tako na nekaj metrov deluje enako strupeno. M240i mogoče ni tista najvišja stopnja agresivnosti, je pa najvišja stopnja uporabnosti, ko se lahko iz rakete, ki požira ovinke in polni ušesa z zvočnim balzamom iz šestvaljnika spremeni tudi v čisto običajno vozilce, ki se lahko z osmimi litri porabe pelje tudi precej varčno.

Ključno za M240i s štirikolesnim pogonom xDrive se skriva na dosegu desnega kazalca pod oznako Sport. Lega v ovinkih in izhodi iz njih, z obilico konjev spomnijo na tisto staro šolo, ki jo je pred tridesetimi leti prinesel prav M3 E30. Današnji M3 je neprimerno močnejši in tudi večji kot njegov daljni prednik, prav zato sta M2 in njegov mlajši brat M240i prava duhovna naslednika. Po vzoru Vojne zvezd smo zaslišali klic E30 v nastajanju in se do juga Notranjske podali prav čez uživaške Šembijske ovinke. To, kar smo po uživaški vožnji ugledali tam spodaj, nas je pustilo odprtih ust.

Motor M240i se precej hitreje odziva, pravi Primož, je pa tudi vse bolj sintetično in manj prvinsko tehnično.

Nekje za sedmimi gorami in malo manj vodami živijo posebni ljudje, njihova strast so avtomobili. Tisti avtomobili posebne nemške znamke in Primož Gardelin, s katerim se poznamo že vrsto let, priimek pa zlahka povežete tudi z najbolj znano slovensko gorsko hitrostno dirko. No in tam nekje se nahaja tudi projekt, ki po njegovo nosi ime Plavček. Na osnovi BMW-ja M3 E30 nastaja nekaj veličastnega, ne samo restavracija legende, pač pa nadgradnja. Plavček, ki nam ga je Primož razkazal, nastaja počasi in s filigransko natančnostjo, vse skupaj pa je navdahnil njegov naslednik E36, tako s posebno modrovijoličasto barvo kot donacijo motorja, ki naj bi premogel serijskih 321 konjev. Zadevo si je bilo zanimivo ogledati v vseh podrobnostih. Kaj tako posvečenega podrobnostim med štirikolesniki redko uzrete. Za nameček je ob motorju tudi podvozje doniral E36, pa še custom dodatki v  izpušnem sistemu in vzmetenju dodajo piko na i. V času našega obiska je bil avto končan nekje do polovice, zdaj pa motor že deluje, ob zvoku motorja, ki nam ga je Primož poslal naknadno, pa seveda stojijo pokonci vse dlake od prve do zadnje. Ko bo do poletja avto na cesti, ga zagotovo ne boste mogli spregledati.

Naj dodam, da sva nekaj tednov kasneje po prevleke za notranjost šla nekam naprej od Zagreba. Nazaj jih nisva pripeljala, ker niso bile popolne in ustrezne.

V našem uredništvu je kar nekaj avto fanatikov, eni smo (bili) mahnjeni na Alfe, drugim so všeč švedske opeke. Priznam, v nekem trenutku sem, dokler nisem bil deležen vprašanja, če imamo pri nas avtoodpad, lastnik štirih starih Alf naenkrat, a se moja privrženost ne more meriti s Primoževo. Na povprečen delovni dan je povsem običajen voznik avtomobila iz koncerna VAG, drugače pa je njegovo športno orodje BMW Z4, s katerim se tu in tam poda na Raceland. Ampak to seveda ni celotna zgodba, v sprehodu po bližnji okolici smo naleteli na nekaj nepremičninskih E30 kot donatorjev za dele, pa vse do hudobnega M3 kupeja predzadnje generacije. Sam odnos do tehnične dediščine bavarske znamke pa je tako ali tako vreden vsega spoštovanja. Brezhibno pobarvan E30 čaka na sestavljanje karoserijskih delov, ki so hranjeni kar na postelji v bližnji muzejski hiši. Za vsak slučaj, da ne bi bilo kake praske.  Več o projektu si poglejte v videoprispevku, kjer smo za konec dodali še dlako  dvigajoč zvok motorja iz E36. Pravljica za dušo avtomobilističnih navdušencev. In sploh, ko bo reč na cesti, bomo o vsem skupaj pisali še enkrat.

Za konec, polni vtisov, smo se po trasi GHD Ilirske Bistrice z M240i zapeljali nazaj proti Ljubljani. Tehnika je v teh 30 letih silovito napredovala in preskok petih generacij, ko je celo M2 oziroma M240i večjo od originalnega M3, je vsekakor viden. A na srečo so prav ljudje kot Primož tisti, ki skrbijo za večni sijaj na tehnični dediščini bavarske in svetovne avtomobilistične dediščine.

Za M240i xDrive boste odšteli 56.650 evrov, z dodatki nekaj malega pod 69 tisočaki, pravi M2 je 8 tisočakov dražji. Postaviti skupaj očaka in njegovega prapraprapravnuka pa je neprecenljiva zgodba.

Podrobnejši test M240i, ki smo ga testirali že lani novembra, pa si preberite tukaj

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija