Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Toyota Proace Verso 2.0 D-4D 150 Family
Osnovna cena: - €
Cena testnega vozila: 36.280 €
uporabnost
vozne lastnosti
malce plastičnosti v kabini
odlagalna mesta
težko zapiranje drsnih vrat za mlajše
Tehnični podatki
Tretji brat
PSA je za svoji dve glavni znamki in skupaj s Toyoto pripravila kombijevski trojček, zadnji od teh na našem testu je Toyotin Proace.
Artur Švarc
21. maj 2018 | 14:36:18

V tem sgmentu gre v glavnem za boj treh proti dvem, PSA-jev trojček proti duetu Renault-Opel in Trafic – Vivaro. V takih skupnih projektih je seveda logično, da je osnova in večina mehanike identična, potem pa si vsaka znamka videz prilagodi po svoje – v tem primeru so maska, luči, motorni pokrov in sprednji odbijač narejeni po Toyotinih oblikovalskih vzgibih, nekaj prostih rok pa je tudi v finesah – Proace ima na voljo Toyotin sistem za aktivno varnost Toyota Safety Sense, ki pa je integriran v PSA-jev infotainment.

Testni Proace Verso je bil dopolnjen z oznako L2, kar pomeni, da je srednje dolžine in ima osem sedežev. Dva spredaj in po tri v dveh vrstah. Glavna težava vseh treh bratov je odpiranje stranskih drsnih vrat, dasiravno je zadeva dobro zastavljena, saj so velika drsna vrata na obeh straneh in z odprtim profilom daje občutek, da je nekdo »odnesel« polovico avta, pa je zatič na koncu pretežek, kar zna v praksi pomeniti, da mlajši ne bodo mogli sami zapreti vrat iz notranjosti, je pa za družinske potrebe v takem avtu, ki je prej velik osebni avto kot čistokrvni kombi, prostora ne samo v izobilju, pač za »stran metat«. Dodajte k temu še prilagodljivost, zložljivost in »venvzemljivost« sedežev, pa lahko prevažate ali sedem dodatnih potnikov normalne velikosti (priročno za kak karate klub na poti na tekmo) ali brez sedežev tudi pol Ikejinega skladišča (če ne več).

V osnovi je za zadnjimi sedeži 600 litrov, kar samo po sebi ne pomeni, da lahko osem potnikov s sabo vzame vse, kar jim pade na pamet, že z odstranitvijo zadnjih treh sedežev pa dobimo tisočaka, kar je idealno za družino s tremi otroki, se pa tak avto lahko priporoča tudi tistim malo večjim s po štirimi ali petimi mladci, saj je prostora dovolj tudi na tleh in na preostalih sedežih. Skratka, prilagodljivost in uporabnost, da lahko le zaploskamo od navdušenja.

Voznikov prostor je postavljen nekoliko višje kot pri običajnih avtomobilih in glavni krmar ima vse na dosegu roke, mogoče bi lahko malce bolje optimizirali odlagalna mesta, da se voznik ne bi rabil nagibati naprej ali vstran, sploh tista v zadnjem delu v stranicah avtomobila pa imajo preplitve skodelice in kakšna plastenka v ovinku tudi odleti.

Avto je poganjal 2-litrski štirivaljni dizel s 110 kW (150 KM), ki se izkaže za dobro kombinacijo, reč porabi s kar dinamično vožnjo le dobrih osem litrov, sploh glede na dimenzije in namembnost in simpatično dobro voznost, vzmetenje prav z ničemer ne daje občutka, da vozite velik petmetrski kombi, pač pa se obnaša kot pri običajnem osebnem avtomobilu, kar je še ena od prednosti PSA Toyotine trojice.

A kljub istim genom so vsi trije kombiji zrasli v različne osebnosti – Toyotin Proace ima servisne intervale na 40 tisoč kilometrov, prav tako pa ob za tak mini bus dobri porabi, stojijo stopničko višje z garancijo, ta je petletna brez omejitve kilometrov. Z nekaj malega dodatki je naš testni Proace stal 36.280 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
K duetu Renault-Opel, ki je v bistvu trojček, je potrebno dodati še Fiat Talento, ki je zamenjal Scudota!
21.5.2018 23:39:05
IcEmAn
Mogoče ne bi bilo slabo omeniti, da ta trojček kombijev ne potrebuje tadrage vinjete.
22.5.2018 21:13:42
aichi
MAš res ja, ne rabi kombi vinjete
22.5.2018 21:41:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija