Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Peugeot 2008 Allure 1.2 PureTech 130
Osnovna cena: 19.169 €
Cena testnega vozila: 17.990 €
prijetna oblika
podobnost z večjimi Peugeotovimi SUV-ji
napreden nadzor nad pogonom na dve kolesi močan
dinamičen agregat
sprejemljiva poraba glede na zmogljivosti
počasen informacijsko-zabavni sistem
pri višji hitrosti nekaj nervoze v vodenju
kakovost in izgled nekaterih materialov notranjosti
Tehnični podatki
Junak mestnega SUV vsakdana
Peugeotov 2008 je zares pogost gost naših cest tudi po dodatni prenovi v 2016. Se lahko med druženjem z njegovo močnejšo bencinsko različico naučimo še kaj novega?
Jure Urbančič Jure Urbančič
4. januar 2019 | 7:51:31

Majhni SUV-i so priljubljeni in na cestah ustrezno pogosto vidni. Če še kdo ne ve, nudijo SUV občutek za dosegljivo ceno. Včasih so bolj, drugič manj povezani z izvirnimi modeli, ki so donatorji platforme. Prvi 2008 je na ceste pripeljal že 2013, naslednik je prav tako verjetno skoraj pred vrati.

Zadnja olepšava 2008-ice je prinesla nov veter in svežo obliko z na videz višjim nosom. Koketira z modeli s trojko ali petico na začetku imena. Seveda Peugeot vsaj v opremi Allure (začetek zgornjega dela ponudbe), včasih pa tudi pri najvišji GT line, ne ponuja vsega kar ponujajo pri večjih modelih. Cena, velikost in oddaljenost datuma rojstva vplivajo tako na avtomobile, kot na ljudi. 

 

Peugeot pri 2008 ni pozabil genov nekdanjih Peugeotov z dodatkom SW v imenu, obenem pa prinaša navdih brezpotja z nekaj višjo oddaljenostjo od tal in elektronskim nadzorom pogona na prednji kolesi. Saj vas ne zavajamo, 2008-ice ne boste zapeljali v blato, še precej večjih, dražjih in zvenečih SUV-ov nihče ne vozi v brezpotja. Lepo in pohvalno je, da kupcem vseeno nudijo več podpore v slabših vremenskih, cestnih ali povsem zimskih razmerah. To je tisto, kar današnji voznik potrebuje in edino to lahko izkoristi.

Če smo 2008 spravili v spodnji salonski SUV razred, mu moramo priznati še udobno visoko sedenje spredaj. Zadaj pa pač toliko kolikor omogoča platforma na osnovi 208-ice. Ampak najbolj nas je presenetilo nekaj slabih materialov, od umetnega usnja (zakaj ne navadno blago?), do zgornjega dela armaturne plošče (Peugeot, malo več ljubezni do svojih modelov, prosimo!). Sicer je ergonomija i-cockpita prve generacije zanimiva, se pa majhen volan vedno izkaže v mestu, pri avtocestnih vožnjah pa zahteva precej popravkov. Priznamo, včasih gre lahko tudi za kombinacijo z zimskimi pnevmatik (tokrat so bile montirane vrhunske in preverjene). Merilniki so še vedno klasični, kar ni slabo. Prtljažnik je lepo prilagodljiv, z malo inovativnosti pogoltne več kot bi pri suhih številkah (350 l) pričakovali. 

Informacijsko podporo nudi velik, pregleden, po kakšnem dnevu domač zaslon na dotik. Hardver ni tako odziven kot pri večjih Peugeotovih modelih. Vsaj pri običajnih zahtevah uporabnikov je delovanje dovolj enostavno in intuitivno. Prav tako že omenjene elektronske možgane pogona nadzira vrtljiv gumb za prestavno ročico. Ročica sama je prijetna, a z veliko aluminijasto glavo tudi  pozimi zelo hladna in poleti zelo vroča. Njeni hodi niso predolgi ampak dovolj natančno in vsakodnevno sproščujoči, kot je celoten 2008.

Trivaljnik, z rahlo nenavadnim zvokom, vibracijami, dinamiko in turbopolnilnikom, razvija 96 kW. Ste že kdaj peljali ta 1,2-litrski motor PSA družine? Če ne škoda, zveni malce neotesano, a 2008-ico požene izjemno mladostno hitro preko vseh dovoljenih omejitev. Z neveščim upravljanjem sklopke in plina se ob nihanju vozila pričnete zavedati 230 Nm navora pri vsega 1750 vrtljajih v minuti. Z veščim pa v nizkih vrtljajih ponuja ekonomično in nič počasno vožnjo. Neotesanost začutite šele pri vrtenju v višje vrtljaje, ki ga spremlja napol zadušen, a vseeno tipičen trivaljni zvok. Tovarniška poraba ni ravno povsem realna, z vsakdanjim apetitom med šestico in malo čez sedmico na sto prevoženih kilometrov. Paket vključuje trenutno zahtevano ekološko nalepko standarda Euro6d-Temp. 

Med stožci ali na ovinkasti cesti je 2008-ica povprečna. Volan je sicer prijeten, hiter, avto dovolj okreten, ni ravno športnih informacij s podvozja, ki pa uspešno blaži raznolike profile domačih cest. Brez neprijetnih presenečenj in zelo dobrohotno. Na bolj makadamskih podlagah priporočamo zmernost, navkljub pogumnemu računalniku in zelo pozitivnem vtisu oprijema, oddaljenost od tal ni neskončna in trebuh ni posebej zaščiten.

Peugeotova 2008-ica, v Allure opremi, ponuja večino stvari ki si jih povprečen voznik mestnega SUV-a želi. Avtomobil ni skupek hvalisavih presežkov, ampak junak vsakdana. Osnovna cena se ustavi tik nad devetnajstimi tisočaki, z dodatno opremo jo brez težav dvignemo nad dvajset in po kakšnem popustu znižamo na skoraj osemnajst. Lepše in bolj neposredno vam finančne ocene ne moremo napisati. Morda dodatek, da navigacija stane malce več kot kovinska barva in kamera za vzvratno vožnjo (priporočljivo) skupaj. Manj močan agregat je z 61 kW bolj za tiste z najbolj osnovnimi potrebami. Dizla in trivaljnik z manj kilovati, a s samodejnim menjalnikom so v vseh primerih dražji. Ste morda kje kdaj prebrali, da je SUV trendovski zato, ker je poceni? Ravno tu, tudi zaradi naslednika, pričakujemo naslednjo Peugeotovo ofenzivo.

PEUGEOT 2008 ALLURE 1.2 PURETECH 130
Pogonski sistem: motor z n. izgorevanjem
Tip motorja: 3, vrstni
Število ventilov na valj: 4
Prostornina: 1199 cm3
Vrtina in gib: 75,0 x 90,5 mm
Kompresija:10,5 :1
Vbrizg:neposredni vbrizg
Odmiena gred:dohc
Prisilno polnjenje:da, intercooler
Katalizator:uravnavani
Moč:96 kW (130 KM) pri 5500 vrt/min
Navor:230 Nm pri 1750 vrt/min
Pogon: spredaj
Menjalnik: 6, roeni
Zavore spredaj: hlajeni diski
Zavore zadaj: diski
Pnevmatike spredaj: 195/60R16
Pnevmatike zadaj: 195/60R16
Obračalni krog: 10,4 m
Segment: L (mali SUV)
Karoserija: 5-vratna, suv/crossover
Število sedežev: 5
Dolžina: 4159 mm
Širinaa: 1739 mm
Višina: 1556 mm
Medosna razdalja: 2538 mm
Kolotek spredaj: 1477 mm
Kolotek zadaj: 1488 mm
Prtljažnik: 350
Rezervoar: 50 l
Masa: 1230 kg
Nosilnost: 545 kg
Skupna masa: 1675 kg
Najvišja hitrost: 200 km/h
Pospešek: 8,6 s do 100 km/h
Gorivo: bencin
Poraba mesto: 6,1 l/100km
Poraba izven: 4,6 l/100km
Poraba kombinirano: 5,1 l/100km
Emisije CO2: 118 g/km
Energijski razred: D
Začetek prodaje: julij 2018
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija