Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet AllGrip Elegance
Osnovna cena: 21.950 €
Cena testnega vozila: 22.750 €
Prožen motor
natančen menjalnik
sposobnosti štirikolesnega pogona
Nedelovanje radarskega tempomata ob mrzlih nočeh
hrup pri avtocestni hitrosti
Tehnični podatki
Samosvoja in zanimiva
V času koncernskih rešitev se zdi vztrajanje pri lastnih zamislih in naslanjanje na lastno zgodovino prav osvežujoče, kot dokazuje Suzuki Vitara.
Marko Hanželič
29. januar 2019 | 8:27:17

Podobno kot prejšnja generacija je tudi Vitara v četrto ostala zvesta konceptu samonosne karoserije, so pa pri Suzukiju precej racionalizirali samo prodajno paleto, saj je Vitara na voljo v eni sami karoserijski različici, in sicer kot kombilimuzino s petimi vrati. Ne glede na to, da se je Vitara v primerjavi s prvo generacijo močno spremenila, ne moremo mimo dejstva, da je tudi v prenovljeni različici iz leta 2019 še vedno mogoče najti ščepec tiste surferske ikone iz konca osemdesetih, ki je bila (pri povsem drugi vrsti kupcev) precej priljubljena tudi na naših tleh.

Prenova je Vitari prinesla nekaj manjših, a hkrati ravno pravšnjih sprememb, s katerimi Suzukijev predstavnik vseeno ostaja bolj na terenski strani športnih terencev, hkrati pa ohranja zvevstobo dvojemu pedigreju.

V primerjavi s tretjo generacijo je četrta kar za 30 centimetrov krajša, kar je v času, ko pri vsaki generaciji običajno prištevamo centimetre, tako rekoč izjema, ki potrjuje pravilo. Kjub vsemu je potniška kabina še vedno dimenzijsko povsem spodoben bivalni prostor za štiri potnike. Malce višji položaj za volanom in relativno velike steklene površine omogočajo dobro preglednost, pri mestni vožnji pride do (pozitivnega) izraza tudi kompaktnost samega avtomobila, malce manj navdušenja bodo poželi materiali armaturne plošče, kjer konkurenca vseeno ponuja boljše rešitve. Ne glede na trdo plastiko pa glede ergonomije vsekakor ne bo pritožb. Sedeži so dobri, morda jim manjka nekaj malega stranske opore, a vseeno dobro zadržujejo telo tudi pri hitreje odpeljanih ovinkih in na brezpotjih. 

Pod motorjim pokorovom testnega modela je bil nameščen 1,4-litrski BoosterJet pogonski agregat. Za omenjeno oznako se skriva prisilno polnjen bencinski pogonski agregat z neposrednim vbrizgom, pri katerem ventil izpušne pline na turbinski polnilnik pošilja samo v primeru, ko resnično potrebujemo moč in navor. Ko to ni potrebno, ventil izpušne pline iz motorja spušča neposredno v izpušni sistem, s čimer se zmanjša tudi poraba goriva. 1,4-litrski predstavnik tako zmore solidnih 103 kW (140 KM) največje moči, ki prav zaradi omenjenega sistema vleče zelo zvezno, v dobro pa mu lahko štejemo tudi elastičnost, kar bo všeč tistim, ki so bolj leni pri poseganju po prestavni ročici. 

Kot smo pri turbobencincih že navajeni, normna poraba prece odstopa od dejanske, a dobrih sedem litrov in pol porabe na testu se zdi še znosna razlika do tovarniških podatkov. Z idealnim prestavljanjem in lažjo nogo na plinu je mogoče še nekaj prihraniti, priganjanje v visoke vrtljaje pa se hitro pozna tudi na sami porabi.

Krmilni mehanizem je lahkoten, kar pride prav v središčih mest in na brezpotjih, nekoliko manj pa pri zavitih magistralkah, a navsezadnje Vitara ni brezkompromisen športnik, zato vse skupaj ni moteče, tudi zaradi torzijske trdnosti karoserije in v kombinaciji z natančnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom.

Pri Suzukiju seveda ne moremo mimo štirikolesnega pogona AllGrip, ki je preizkušena receptura za uporabnost na manj utrjenih terenih in v zimskih razmerah. Dandanes pri SUV-jih redko najdemo zaporo sredinskega diferenciala, AllGrip pa to ima, kar je v snegu ali blatu lahko odločilnega pomena. Nastavitve štirikolesnega pogona oziroma načine vožnje voznik določa z vrtenjem gumba na sredinskem kanalu.

Kljub temu, da v njenem segmentu nikakor ni dolgčas - poglejmo samo predstavnike kot so Seat Arona, VW T-Roc ali Renault Captur, se zdi Vitara odlična izbira za tiste, ki terenske sposobnosti postavljajo pred zunanji izgled in ekskluzivnost v notranjosti.

Posted by Avtomanija
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Pri novi Vitari pogrešam malo večji zaslon (je identičen v starem modelu), drugačen volan (ki izgleda kot iz pamtiveka) ter dizelski motor. Sem imel na testu prejšnjo različico in mi je "požrl" 1.4 T preko 8,0 l. Preveč zame.1.0 T pa je anemičen, podhranjen. Drugače zelo dober avto, motorjev pa nima.
29.1.2019 11:35:29
klemens
Sodelavec kupil prav tako mesec dni nazaj. Je zadovoljen. Notranjost je zelo plastična, prostor na zadnji klopi, je pa še mene presenetil. Za radarski tempomat je enako pojamral.
29.1.2019 11:40:35
rovokopac
Velikost ekrana ni toliko problem proti temu, da je cel sistem bedno narejen. Da prideš do neke zadeve moraš 5x pritisnit po menujih. Do za avto ni sprejemljivo. Npr. pri VW pritisneš tipko in si takoj na želeni poziciji. Verjetno se je Boschu valjal kakšen kontejner stare šare pa jo je porabil Suzuki.
29.1.2019 12:05:55
Jože
Vitara z bencinskimi stroji bo zanimiva samo še za tiste, kateri se peljejo iz hribčka v dolino ali pač nekomu kateremu je ta avto všeč in je všečen in se vozi nekaj kilometrov sem in tja. S tega razloga bo svoje kupce počasi zgubila v EU, podobno kot Subaru in ostali samo bencinarji, saj namesto investiranje v tehnologijo in kvalitetne materiale, zaradi visokih izpustov raje vlagajo v DMV in državo...
29.1.2019 12:12:23
alfafil
Za ta denar verjetno najboljši nakup in poraba 4x4 je brez problema cca 7 litrov, kar ni veliko, kolega ima enakega in porabo še nižjo.
29.1.2019 12:18:58
spartan
Jaz bi ga imel, pa se bojim porabe.
29.1.2019 12:38:37
rovokopac
Poraba ni problem. Z normalno vožnjo ga spraviš pod 6l. Imam doma kot drugi avto in je čisto ok. Sem mislil kupit kakšno bolj konkretno firmo. Vsi so komplicirali z dobavo. Tega sem pa dobil takoj. Se pa pozna, da so TSI konjički malo bolj konkretni kot Suzukijevi.
29.1.2019 13:40:26
alfafil
Nobenega podobnega ne boste našli z manjšo porabo, v to sem 100% prepričan. Jaz se nisam odločil zanj, ker mi ni pretirano všeč, T-Roc pa se mi ni zdel pretirano dražji, da se ne bi odločil zanj. Na papirju je T-Roc 1.5 TSI poskočnejši od Vitare 1.4, nisem je vozil, ampak niti TSI me ni prepričal. Pričakoval bi več. Poraba je tu nekje.
29.1.2019 16:16:05
alfafil
Pravkar berem test obeh v avtomagazinu. Pri Vitari 1.4 140 4x4 so namesto 10,2 do 100, izmerili celo 9,2, pri T-Rocu 1.5 150, pa 9,3 namesto 8,4, pri enaki dnevni temperaturi. Torej, me občutek ne vara?!
29.1.2019 16:55:17
spartan
Hmmm...meni se Vitara 1.4 turno ni zdela ravno pretirano poskocna (prejsnji model). Eladticnost ni bila odlika...kot da bi stal na mestu Si siguren, 9,2 sec do 100 km/h?
29.1.2019 20:32:08
Alfafil
Tako piše, tudi za s-cross, enaka podatka, enake meritve. Pri s-cross so merili prožnost, tako kot t-rocu, in kljub manjšem navoru 220 Nm, proti 250 Nm, imata boljšo prožnost od vw, . Mogoče igra vlogo teža. Oba sta za 100kg lažja in to kljub 4x4 pogonu. Ajajaj vw, pa si prekinil pogodbo z Suzukijem.
29.1.2019 22:03:17
lovro7
ojoj, sem mislil, da so na zadnjih lučeh neke zaščitne nalepke, pa vidim da niso. luči zgledajo kot plavalna očala
6.2.2019 18:14:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija