Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Ford Transit Connect Furgon 1.5 TDCi Trend
Osnovna cena: 20.230 €
Cena testnega vozila: 24.250 €
vozi se kot osebni avto
praktičnost
velika izbira različic
nižja nosilnost glede na konkurenco
napredni asistenčni sistemi so le proti doplačilu
Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1499 cm3; moč - 88 kW (120 KM) pri n.b. vrt/min; 270 Nm pri 1750 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 6, ročni; zavore - hlajeni diski spredaj, trommels zadaj; gume - 205/60R16; obračalni krog -11,0 m;
Karoserija: 3-vratna, dostavnik; segment - N (bestelauto); mere (d/š/v) - 4425 mm x 1835 mm x 1844 mm; medosna razdalja - 2662 mm; prtljažnik - 2900 l; rezervoar - 60 l; masa - 1446 kg; nosilnost 709 kg; skupna dovoljena masa - 2155 kg;
Zmogljivosti: pospešek - - s do 100 km/h; najvišja hitrost - - km/h; gorivo: dizel; poraba - 5,3 l/100km / 4,6 l/100km / 5,0 l/100km l/100 km; emisije CO2 - 130 g/km;
Mali podjetnik
Mali dostavniki so pomemben člen naše prehranjevalne in še kakšne verige, zato je poleg prostornosti in praktičnosti pri njih pomemben tudi človeški faktor. Bolje rečeno, tudi počutje za volanom.
Marko Hanželič
15. maj 2019 | 10:49:12 | 8:50:38

Pri Fordu se tega dobro zavedajo, zato so njihovi dostavniki glede voznih lastnosti blizu osebnim avtomobilom. Slednje še posebej velja za manjše člane družine Transit, ki je po nomenklaturi modrega ovala namenjen prevozu blaga. Če bi bil Tourneo, bi bil namenjen prevozu potnikov. 

V primerjavi s predhodnikom je Transit Connect Furgon, ki smo ga gostili na testu, dobil modernejšo podobo nosu v sodobnem slogu svojih sorodnikov, v praksi pa se kot zelo uporabni dokažejo tudi ksenonski žarometi z dnevnimi LED-svetili, ki so na voljo za doplačilo. Navzven se je testni Transit Connect lahko pohvalil še s kovinsko barvo zunanjosti in litimi platišči, je pa res, da mnogi podjetniki na takšne dodatke ne dajo kaj prida. Zanje šteje uporabnost, in to je to.

Bolj v tem duhu je bila opremljena notranjost testnega modela, ki si ga je sicer mogoče privoščiti tudi s tovarniškim infozabavnim sistemom SYNC. Testna različica je imela vgrajen klasični radijski sprejemnik velikosti DIN-odprtine, ki pa je kljub rustikalni obliki premogel Blutooth vmesnik, kar vozniku vsekakor olajša komunikacijo s strankami. 

Velja sicer poudariti, da je voznikov delovni prostor dovolj ergonomičen, da tudi daljše poti niso boleče, zanimiva in uporabna rešitev pa je tudi zaslon vzvratne kamere, ki je nameščen kar v vzvratno ogledalo.  Drugače pa Transit Connect (proti doplačilu) kot prvi v segmentu prinaša tudi številne asistenčne sisteme, kot so pomoč pri parkiranju, sistemom za prepoznavo peščev in prilagodljivim tempomatom. 

Pod motornim pokrovom testnega primerka je bil nameščen dobro znan 1,5-litrski prisilno polnjen dizelski agregat največje moči 88 kW (120 KM, ki dobro opravlja svoje delo in je pri svojem početju tudi dovolj ekonomičen. 

Poglejmo si še za dostavnik najbolj pomembno plat – njegovo uporabnost. Dno tovornega dela je obdano s trpežno plastiko, drsna stranska vrata omogočajo dodaten dostop v prostor za tovor, a to je klasika pri večini tovrstnih vozil. Poskrbljeno je za pritrditev tovora s kavlji, Fordovni pa niso pozabili niti za odprtino pod sedežem, ki omogoča prevoz daljših predmetov. Nasploh velja, da je poskrbljeno tudi za tiste, ki potrebujejo več prostora (različica z daljšo medosno razdaljo in maksimalni volumen 3,6 kubičnega metra) ali prevažajo težje tovore (nosilnost do 903 kg), čeprav v tej kategoriji marsikateri konkurent ponuja več.

Izbira dodatne opreme je tudi pri Transitu Connect izjemno pestra, vsekakor pa je veliko zelo uporabnih dodatkov in varnostnih sistemov, ki v marsičem olajšajo vožnjo in jo naredijo bolj varno, na voljo le za doplačilo. Kar je pa seveda v pridobitni dejavnosti marsikdaj nepotreben strošek.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija