Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Nissan Qashqai 1.7 dCi Tekna
Osnovna cena: 19.950 €
Cena testnega vozila: 33.050 €
všečna oblika
prostornost na sprednjih sedežih
vozne lastnosti
zamik vklopa sistema start-stop
zapleten infozabavni sistem
Tehnični podatki
Nadaljevanje uspešne zgodbe
Pri Nissanu so Qashqaijevo motorno paleto posodobili z novim dizelskim agregatom, vse skupaj pa začinili še z brezstopenjskim menjalnikom.
Marko Hanželič
3. junij 2019 | 10:47:31

Medtem, ko se nekateri popolnoma odrekajo dizlom, drugi še vedno verjamejo vanje, s čimer na trgu še vedno vlada neke vrste ravnovesje. Pri Nissanu sodijo bolj v drugo kategorijo, zato smo tokrat na testu gostili Qashqaija z novim 1,7-litrskim turbodizelskim primerkom. Novi pogonski agregat je zamenjava za ostarelega 1,6-litrskega predstavnika, ki je, resnici na ljubo, bil že zrel, da ga zamenja novejši primerek.

Qashqai je seveda Nissanov najbolje prodajan avtomobil v Evropi, kar seveda uvedbi novega dizla daje posebno težo. Motor kot tak seveda ni nobena posebna novost, saj ga srečujemo tudi v drugih modelih koncerna Renault-Nissan Alliance, se je pa seveda pred testom porajalo vprašanje, kako se bo ujel s Qashqaijevo »osebnostjo«.  Na precej dolgem druženju do Monaka in nazaj se je izkazal kot tih in pri teku miren, relativno dinamičen in prožen (9,5 sekunde do stotice), pri čemer svojo vlogo solidno opravlja tudi brezstopenjski menjalnik X-Tronic, ki je po obnašanju blizu konvencionalnemu samodejnemu menjalniku in pri pospeševanju ne vztraja pri konstantnih visokih vrtljajih, kot je navada pri brezstopenjskih menjalnikih. Omeniti velja še, da je različica z 1,7-litrskim dizelskim pogonskim agregatom  največje moči 112 kW (150 KM) pravzaprav edina možnost, da si Qashqaija omislite s pregovorno dobrim Nissanovim štirikolesnim pogonom.

Na drugi strani speljevanje v kombinaciji s sistemom start-stop traja vsaj za trenutek predolgo, kar je še posebej neprijetno v sredozemskih mestih, kjer te ostali vozniki na »cincanje« opozorijo z ustreznimi zvočnimi signali, zato smo sistem start-stop redno ugašali. Na poti do kneževine si je Qashqai v povprečju sicer postregel s 7,1 litra plinskega olja na sto prevoženih kilometrov, mestna vožnja k temu rezultatu doda vsaj še pol litra. 

Dolžina poti nam je omogočila, da smo podrobno preizkusili tudi bivanjske razmere v Qashqaiju. Voznikov delovni prostor se izkaže kot urejena celota, kjer so stikala ustrezno razporejena, precej informacij nudi tudi sredinski zaslon med obema merilnikoma, vedno pa poudarjamo, da bi si temeljite prenove zaslužil infozabavni sistem, ki sicer premore zelo solidno navigacijo, a je premalo pregleden, ne glede na novejšo grafično podobo. 

Na drugi strani so sedeži udobni in ne utrujajo na dolgih poteh, si pa bi pri nastavljanju voznikovega sedeža želeli še nekaj več razpona pri nastavitvi volanskega obroča po dolžini in višini. Prtljažni prostor ni med največjimi, je pa zato prostora v drugi sedežni vrsti dovolj, da dve odrasli osebi potujeta brez pritiskov v kolena in druge dele telesa. Panoramska sončna streha sicer odnese nekaj centimetrov za glave potnikov v drugi sedežni vrsti, a v kolikor niste daleč nad 1,9 metra, bo prostora tudi navzgor povsem dovolj.

Kljub temu, da Qashqai že dolgo ni več edini med sebi enakimi na trgu, ima Nissanov križanec še vedno zelo veliko oboževalcev, če se izrazimo kot v svetu šovbiznisa. Qashqai sicer v nobenem oziru ne štrli iz povprečja enega najbolj tekmovalnih segmentov v svetu avtomobilizma, vsekakor pa ima tudi na račun svojega pedigreja in všečne oblike v rokah zelo dobre karte. In nov, močnejši in navsezadnje tudi okolju bolj prijazen pogonski agregat je v tem oziru dodaten as iz rokava.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tyros
Qashqai je mislim , da še vedno najbolje prodajan SUV v svojem razredu in tudi nasploh v EU in to že vse od svojega nastanka 2007, nekatere novinarje kronično motijo strešna okna v vseh športnih terencih, sam mislim drugače in mi je to strešno okno všeč, saj veliko doda k izgledu vozila in je tudi uporabno sicer bolj v hladnejšem delu leta ,poleti zaradi sonca in vročine manj in če se zadaj ne prevažajo ravno dvometraši nikogar tudi ne omejuje v višino.
3.6.2019 16:53:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija