Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   BMW X3 M Competition
Osnovna cena: 110.900 €
Cena testnega vozila: 129.103 €
motor
brezkompromisnost
ekstremnost
trdo vzmetenje
poraba
Tehnični podatki
Graščak s črno dušo
X3 je lahko povsem vsakdanji mali SUV iz premium razreda, lahko pa je tudi skorajda genialno blasfemični tehnični monstrum.
Artur Švarc
26. oktober 2019 | 6:15:27

BMW X3 M in zapovrh še Competition z dodatnimi 20 konjiči. Zakaj bi kdo imel tak avto, v racionalnem naboru razmišljanj odgovora ne najdemo. Ampak zakaj bi sploh potrebovali odgovor? Kaj je bolj norega od navitega terenca, ki do stotice skoči v 4,2 sekunde in se za povrh kot pečen maček posmehuje vsemu okoli sebe?

Saj ne, da ljudje, ki jim je športni del BMW-ja pod črko M blizu, ne segajo po M2, M3 in M5. Sploh slednji je zelo uglajena in civilna limuzina. Ampak zakaj bi imeli slednje, če lahko imate enako hudobnega terenca?

SUV X3 je graščak v svojem segmentu in potem je tu še tisti, ki je okoli sebe zbral moč, brez da bi se na koga moral ozirati. Njegova črna duša, ki hlepi po moči, je šestvaljni vrstni S58, ki je nadgrajen s kovanimi odmičnimi gredmi, dvema turbo polnilnikoma, indirektnim intercoolerjem in super lahko glavo. 375 kW (510 KM) je sicer zapakiranih v razmeroma nelinearno divjanje in izbruh, ki najprej dolgo časa čaka, da se nekaj zgodi, potem pa cesta pod avtom občuti ves bes bavarskih konjev. Odvisno od nastavitev je lahko X3 M zelo civilen, s preklopom na šport pa od voznika zahteva, da mu sam daje ukaze preko volanskih lopatk, kdaj naj prestavlja osemstopenjski športni menjalnik in takrat se divja jaga pravzaprav šele začne.

Med ovinki je avto brezkompromisen, ceste se drži bolj kot vlak tirov, navora pa iz ovinka v ovinek kar noče in noče zmanjkati. Pravzaprav tudi nadpovprečen voznik na katerikoli cesti ne bo dosegel dna njegove temne duše. Tehnična imenitnost in briljantnost je tu tako obsežna, da jo lahko jemljemo kot večno rezervo, do katere običajni plebejci in tlačani ne morejo.

Navzven je avto seveda precej drugačen od običajnih X3, a hkrati tudi ne. Že M paket doda velik del športnih pritiklin, v končni izvedbi vrhunca ponudbe X3 pa izgine ves krom in nastopi črnina. Stranska oznaka za sprednjim kolesom, napis na črni maski, črni vstopniki za zrak v zajetnem, športno oblikovanem odbijaču, 21-palčna kolesa in napis X3 M Competition na vratih prtljažnika. Vse v črni barvi. To je tisti del X3 M, kjer avto navzven izdaja svojo genialno hudobijo pod motornim pokrovom.

Notranjost je tako kot se pri taki filozofiji spodobi, čisto nekaj drugega – domačna, uglajena, udobna, v svetlih tonih. Klasična BMW-jeva notranjost z oznakami M, rjavo usnje na posebnih športnih sedežih in tiho okolje kot doma v dnevni sobi. Kot graščak, ki mirno preživlja večere ob domačem ognjišču, ko pa zajaše konja in se poda skozi grajska vrata, pa je berzerker, ultimativni bojevnik na poti do Valhale.

In ja, tu sta tisti dve rdeči M ušesci na volanskih prečkah – M1 in M2. Kaj počneta, vemo. Lahko jih konfiguriramo po svoji želji, od tega pa je odvisno, kako se bo odzivalo vzmetenje, motor in asistenčna elektronika. Če želite malce preskakovati ovire na cesti, potem bodi M1 dovolj, za ples s hudičem je tu M2.

Sama vožnja ima svoje pozitivne in malo manj pozitivne lastnosti – črni graščak vas ne vpraša – s podlago se spoprime brez strahu in tudi zaradi tega je na komfortnem načinu blaženja precej trd, v športnem pa kamnit. Adaptivnega vzmetenja ne pozna, zato se bo tu kak starejši občan spogledoval z bolj uglajeno konkurenco kot so Mercedes GLC 63 ali Alfa Stelvio Quadrifoglio. Zaman boste iskali tisti pozerski bam-bam iz izpušnih cevi, pravzaprav ga tako ali tako ne bi slišali, ker bi ostal nekje daleč zadaj za pobesnelim vozom. Vožnji primerna je tudi poraba. 510 vrancev je lačnih, ob zmerni vožnji se peljemo tam nekje okoli 15 litrov in kak vrček čez. Če mislite, da ga morate voziti kot kak M3, potem vas bodo na črpalki sprejeli odprtih rok vsakih 250 do 300 kilometrov. Katera glasba pritiče X3 M? Če so njegovi civilni bratje bolj za klasiko, Brahmsa, Schumanna in Beethovna, potem je X3 M zelo blizu death metalu. Ni za vsaka ušesa, za vsake oči in za vsakega voznika.

Tu pridemo do ultimativnega filozofskega vprašanja – zakaj? Zato, ker nekateri rabijo izziv drugačnosti, temnih sil in kot rečeno, plesa s hudičem iz katerega izidemo kot zmagovalci.

X3 M in njegova še malce bolj zlovešča Competition izvedenka nas civilizirane ljudi spomni, zakaj smo po duši divjaki, zakaj imamo nagone, ki izhajajo iz praveka in zakaj potrebujemo drugačnost. In BMW to filozofijo pripelje do briljantne skrajnosti. Tako genialne, da je pravzaprav nočemo, ker potem poti nazaj ni. Ali prodaš dušo hudiču ali X3 M, pravzaprav ni razlike. Zlitje s tehničnim ekstremom je zagotovljeno. 

Kolikšna pa je cena za temne sile?

Bavarski graščak vas bo gostil na svoji črni maši za 110.900 evrov. 1000 krajcarjev več hoče za Pitonsko modro barvo, M Competition paket, ki ga navije s 490 na 510 konjev, pa vzame največ, 9300 evrov. Dodatne opreme je torej s petletnim servisiranjem in tremi leti popravil za 22.257 evrov, skupaj pa nanese 129.103 evre.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Khmmm...Stelvio Q mi je bolj vsec. Pa se cenejsi.
27.10.2019 0:23:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija