Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Mercedes CLA 220 AMG Line
Osnovna cena: 35.800 €
Cena testnega vozila: 61.388 €
oblika
videz
estetika
spodoben motor
infotainment in prikazni zaslon na sprednji šipi
občasno rohnenje menjalnika
sterilen volan
logika upravljanja navigacije
Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1991 cm3; moč - 140 kW (190 KM) pri 5500 vrt/min; 300 Nm pri 1800 vrt/min;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 7, dvosklopčni; zavore - hlajeni diski spredaj, diski zadaj; gume - 205/55R17;
Karoserija: 4-vratna, limuzina; segment - C (spodnji srednji); mere (d/š/v) - 4688 mm x 1830 mm x 1439 mm; medosna razdalja - 2729 mm; prtljažnik - 460 l; rezervoar - 51 l; masa - 1454 kg; nosilnost - 626 kg; skupna dovoljena masa - 2080 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 7,0 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 237 km/h; gorivo: bencin; poraba - -/-/6,4 l/100 km; emisije CO2 - 145 g/km;
Estetsko doživetje z dinamiko
Štirivratni kupe na osnovi A-ja s pravim paketom opreme in vizualnimi dodatki je lahko prestižno estetsko doživetje, sploh če ima zvezdo na nosu.
Artur Švarc
7. marec 2020 | 7:36:00 | 7:39:00

V osnovi je lahko CLA tudi silno vsakdanjega videza (da ne po nepotrebnem zlorabljamo besede povprečen). Estetika vsaj pri nemških premium znamkah pač stane in to velja tudi za AMG Line. AMG seveda ne pomeni, da je zdaj pod motornim pokrovom zverina, ki rohni proti štiristo konjem, je pa tu oblikovni paket, ki ga običajno najdemo prav pri AMG-jih. Maska, posuta s kromiranimi diamanti in Stuttgartsko zvezdo, par futuristično optičnih in razvlečenih luči, zadek z difuzorjem, pragovi, velika kolesa in zares lepa silhueta. Svoje doda še posebna polsijoča barva, ki poskrbi za piko na i.

Kupejevski zadek zaključi svojo pot do rahlega zavihka, komaj opaznega spojlerja. Pod njim je 460 litrov prtljažnega prostora, ki ni niti tako ubog po številkah, po proporcih pa je silno nizek in pogojno uporaben za kaj večjega. Notranjost je taka kot jo od te generacije Mercedesov, pa tudi od Razreda A pričakujemo. Dvojni zaslon, eden z merilniki, drugi s prekrasnimi, skoraj kičastimi podobami infotainmenta.

Mercedesovo baročno oblikovanje dopolnijo večbarvne osvetlitve elementov, od odprtin zračnikov do vrat, usnje v črni in bež barvi na sedežih in oblogah presekajo aluminijasti vstavki, nekaj malega se je treba navaditi tudi na upravljanje infotainmenta preko drsne ploščice, ne toliko zaradi natančnosti kot zaradi logike. In ja, tu bom povedal – navigacija se naj gre solit – nikakor nisem našel kriterijev za nastavitev poti, niti v navodilih – gospa je želela, da se CLA odstrani z avtoceste na vsakem izvozu. In tudi izključiti cilj je bila raketna znanost. Na srečo je tu Hej Mercedes in »ustavi navigacijo!«.

Sedenje spredaj je za dva potnika kraljevsko, na zadnjih sedežih je treba vzeti v obzir prostor za glavo za tiste višje, čeprav neke krize ni, prav tako niti za kolena. Za ambient poskrbi tudi panoramska streha in spodobno ozvočenje.

Kot rečeno je CLA »le« 220, to pomeni 2-litrski turbo s 140 kW (190 KM) in 300 Nm navora. Čeprav na papirju ni videti veliko, avto vseeno lepo skoči do stotice, tam okoli sedmih sekund, z nastavitvijo voznega režima se tudi odzivnost premakne proti pravim AMG-jem, ampak kaj več tako ali tako ne potrebujete. Da bi segali po AMG 45 za tisti dve sekundi?

Motorju streže sedem stopenjski dvosklopčni menjalnik, ki sicer dobro sodeluje, ima pa svoje trenutke, ko kar ne prestavi ali malo »zacuka«, tu je še prostor za kako izboljšavo ali dve. V dinamičnem načinu zvočniki okrepijo tudi zvok tja proti osmim valjem, za pravo cestno užitkarjenje pa mu manjka predvsem malce več neposrednega dogajanja skozi volan in podvozje. In čeprav je moč pri motorju tu, bo voznik zaradi udobja in estetske komponente najbolj cenil umirjeno vožnjo s porabo okoli 8 litrov in pol.

Druga zgodba je seveda cena. Redko imamo na testu avto, kjer dodatna oprema skoraj podvoji ceno. V osnovi CLA 220 stane 35.800 evrov, z vsemi dodatki in AMG Line paketom pa je treba prišteti še 26 tisočakov in pridemo na končno ceno 61.388 evrov. Ali kot je v Černobilu rekel Anatolij – ni malo, ni pa veliko. Za vrhunec estetike pa sploh.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija