Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   BMW M235i xDrive Gran Coupe
Osnovna cena: 57.700 €
Cena testnega vozila: 69.285 €
videz
udobje
tehničnost
manjka ostrina
grobo prestavljanje menjalnika
Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1998 cm3; moč - 225 kW (306 KM) pri 5000 vrt/min; navor 450 Nm pri 1750 vrt/min;
Prenos: pogon - 4x4; menjalnik - 7, dvosklopčni; zavore - hlajeni diski spredaj, hlajeni diski zadaj; gume - 225/40R18; obračalni krog - 11,4 m;
Karoserija: 4-vratna, limuzina; segment - C (spodnji srednji); mere (d/š/v) - 4526 mm x 1800 mm x 1420 mm; medosna razdalja - 2670 mm; prtljažnik - 430 l; rezervoar - 42 l; masa - 1545 kg; nosilnost - 560 kg; skupna dovoljena masa - 2105 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 4,9 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 250 km/h; gorivo: bencin; poraba - 8,5/5,6/6,7 l/100 km; emisije CO2 - 153 g/km;
Pridni sinko
Videti je kot prava zverinica, oblikovno všečen, tehnično izvrsten in predvsem priden. Hudobij bolj navitih bratov pa pri njem ne boste našli.
Artur Švarc Artur Švarc
2. avgust 2020 | 7:14:00 | 23:16:00

Lep je, tale kompaktni štirivratni kupe, brez vprašanja. Sploh z M paketom, ki ima poudarjene vstopnike za zrak v barvi titana, enak barvni ton obkroža še ledvičke, pokriva ogledala in se izgubi na zadku. Nekaterim pravim BMW-jašem ni všeč zaključek z rahlo konkavno zadnjo steno, a to je trend aktualnih oblikovnih rešitev, tudi pri seriji X.

Tako rahlo posebno deluje s strani ta avto, v njegovi silhueti najdemo marsikaj, od GT-ja do SUV bratov. Kratka zadnja vrata izdajajo, da je avto v osnovi kupe, ni pa na štirih metrih in pol nič kaj radodaren s prostorom zadaj, niti ga ni kritično malo. Za otroke brez težav, večji pa – kot je to običajno – z odrekanjem predvsem tistih spredaj.

Notranjost je – tu vedno težko najdemo kaj novega – BMW. M235 ima športne sedeže, ki dobro stisnejo hrbet, odeti so v alkantaro in prešiti z modrimi šivi, vstavki v armaturki so v enakem tonu kot dodatki zunanjosti. Vse ostalo je tam, kjer smo navajeni pri ostalih BMW-jih novejše dobe. Sedenje za volanom je dobro prilagodljivo tudi za nas večje. In še uporabna vrednost? Štirivratni kupe ima klasična vrata prtljažnega prostora, ki se sicer zavihajo visoko nad zadnjo šipo, še vedno pa so dimenzije prtljažnega prostora tipično limuzinske – 430 dolgih in nizkih litrov.

Strupena zunanja podoba v zelo lepi modri barvi bi seveda ne imela smisla, če ne bi bila podkrepljena z mehaniko. Reč ima glas, do stotice pospeši v 4,8 sekunde, do končne hitrosti 250 km/h rabi nekaj priganjanja, ampak gre. To so vse parametri, ki M235 ponujajo kot športni avto, vendar obstaja skepsa, komu in zakaj je avto namenjen. Gremo po vrsti.

Pod motornim pokrovom je 2-litrski turbo motor, navit na 225 kW (306 KM), s 450 Nm navora. Spodobne številke, ki pa jim v praksi manjka nekaj ostrine in brutalnosti. M235 je avto za tiste, ki želijo športnost, tako po videzu kot performansah, ne želijo (ali ne obvladajo) pa malce več zahtevnosti za voznika. Že pri motorju pridemo do klasične angleške »there's no replacement for displacement« modrosti – ni nadomestila za kubike, kar se pozna predvsem pri bolj dinamični vožnji, tam M235 za zahtevnejše voznike deluje preveč benigno.

Tudi ob izklopljeni elektroniki poigravanja z drsenjem zadka ne bo. Razlog je, da je platforma, na kateri je M235, v osnovi sprednji pogon z dodanim prenosom na zadnja kolesa. xDrive je v tem primeru predvsem dodatna varnostna garancija za manj zahtevne voznike. Ob bolj ostrih primerkih Serije 2 vse do M2, se naš testni primerek zdi kot priden mamin sinko, ki sicer ima mišice, je fantastičnega videza, punce ga obožujejo, drugih vrlin pa nima.

Za prestavljanje skrbi 8-stopenjski Steptronic, ki v športnem načinu prav ostro in na trdo prestavlja. Ali je to zaradi vtisa športnosti, ne vemo, ni pa pretirano navdušujoče. Sama vožnja je bližje športni, avto ima 1640 kilogramov, nastavljen je trdo, lepo se drži ovinkov, a prave igrivosti zahtevnejšemu vozniku ne privošči, plus tega pa je, glede na prej omenjeno, prav očitno težek na nos, ki hoče iz ovinka. Izvrstna bavarska elektronika in štirikolesni pogon tega ne bosta dopustila, se pa opazi, kam avto taco…pardon… nos – moli. Skratka, za hard core BMW fane, ki obožujejo Mojco Pošrekuljo in ostale moške prvine, je tole kar malce… za solzico v očeh.

Z našim BMW strokovnjakom sva tisti dan daleč od civilizacije na mejnem košarkarskem igrišču kar nekaj časa modrovala in pametovala. Sam ne bi opazil, njega zmoti varčevanje pri materialih, opozoril je na tesnila vrat, kjer se to menda najbolj pozna in bodo čivkala že čez dve leti, pa cenena plastika na delih, ki so očem precej bolj skrita – recimo okrog stikal za premikanje sedežev.

Sva se pa strinjala, da je to avto, ki ga nameniš nekomu, ki bo radostno skakal od veselja, da ima avto športnega videza in krepkih mišic, brez da bi zato moral dati skoz tečaj športne vožnje. S štirikolesnim pogonom pa kot rečeno dodamo še varovalko več. Ali kot je padel zaključek, to je avto, ki ga kupiš ženi, zato da ga greš enkrat na teden »tišat« na sebi ljube ceste, vmes pa je v varnih rokah, tako avto kot voznica.

Za tega nadvse vpadljivega mišičnjaka je treba v osnovi plačati 57.500 evrov, skupaj z dodatki, za 11.758 evrov jih je, pa cena naraste do 69.258 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Ne , da ga ne bi privoščil svoji ženi, to vozilo ne bi nikoli niti zase naročil. O materialih pa bi se, med drugim, dalo napisati besedo ali dve tudi že nekaj višje po hiearhiji tega proizvajalca. Tudi o tem na tem preizkusu prisotni strokovnjak gotovo ve še kaj več.
2.8.2020 8:20:45
jjs
Zame bi bila tole lahko tudi nekoliko okinčana Toyota Corolla. Če pogledate silhueto s strani, ni razen okraskov na njej popolnoma ničesar več, kar bi bilo lastnega znamki BMW. Proporci so zaradi prednjega pogono čisto drugi, Hoffmeister je izginil, linija je kar nekaj, kolesa kljuub zajetnemu številu col delujejo izgubljeno. Nein, danke. Marsikatera manj znamenita znamka ima danes konsistentnejše oblikovanje.
2.8.2020 8:33:51
alfafil
Samo ceno pogledam in čas za branje posvetim nekem drugem prispevku, kateri me pritegne.
2.8.2020 10:20:43
Gazibo2
Za tole bi bila cena dost 40.000.
2.8.2020 12:25:38
serpent
FWD zasnova - ne hvala.
2.8.2020 13:50:11
milky
Iz prve roke vam povem, kako se bo tole kupovalo ... hčerki/ženi/ljubici ( kot, da jih ločiš ) bo všeč barva pa bo ati/mož/ljubček ( kot da jih ločiš) še tega navrgel ob nakupu X6 - ke zase ...
6.8.2020 7:54:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija