Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   PRIMA test – športni terenci razreda B
Prtljažniški litri so zgolj osnova, štejejo tudi druge rešitve
Med preskusom desetih malih križancev smo kar nekaj pozornosti posvetili funkcionalnosti prtljažnega prostora, ki je pri nakupu tovrstnega vozila lahko zelo pomemben faktor.
Peter Pirkovič Prima
4. november 2020 | 10:10:00 | 10:11:00

Pri prtljažnem prostoru prodajalci v največji meri izpostavljajo prostornino prtljažnikov v litrih, ki mnogokrat ne odraža dejanskega stanja v posameznem modelu. Nekateri imajo pomično zadnjo klop, spet drugi dodatna odlagalna mesta ali previsok nakladalni rob. Od številnih dejavnikov je torej odvisno, kako v resnici je uporaben prtljažni prostor. 

Pri najnovejši izvedbi Prima testa smo preskušali deset najbolj obetavnih modelov v razredu majhnih križancev (B SUV segment). Temu posledično smo zelo podrobno preverili uporabnost prtljažnikov, tudi z zlaganjem torb in kovčkov, in prišli do zanimivih ugotovitev. Nedvomno so v prednosti modeli, ki imajo vzdolžno pomično klop, a je hkrati potrebno vedeti, da v kolikor je ta v potisnjena povsem naprej, potem sedenje ni mogoče in gre zgolj za pridobivanje prostora pri prevozu večjih stvari. Vzdolžno pomično klop imajo samo Citroën C3 Aircross, Renault Captur in Volkswagen T-Cross, velja pa pri Citroenu izpostaviti, da je edini, ki ima klop deljivo na način, da lahko uporabnik naprej pomakne le en del klopi (60:40) in da je edini med vsemi, ki ponudi odprtino za smuči. Preklop naslona zadnje klopi premorejo vsi ocenjeni avtomobili, prav tako vsi ponujajo možnost delitve v razmerju 60:40. A vendarle izstopata Ford Puma in Nissan Juke, saj je sistem preklopa z gumbom, ki ga je potrebno pritisniti, manj priročen od vzvoda ali drugih rešitev. Pri Juku zmoti tudi to, da je med omenjenim gumbom in C stebričkom zelo malo prostora.

Pri točkovanju prostornine po litrih smo pri avtomobilih s pomično klopjo upoštevali klop v zadnjem položaju (da se da tudi sedeti), pri praktični uporabnosti (torbe) pa v položaju, ko je ta povsem približana sprednjim sedežem. 

Pomembna lastnost prtljažnika je tudi tako imenovano dvojno dno. S tem dodatkom se pohvalijo prav vsi avtomobili na testu, razen Škode Kamiq in Opla Crosslanda X, ki zato nista prejela nobene točke za to področje, zelo unikatno rešitev med vsemi pa ima Kuga. Fordovci so namreč dodali še posebno 80-litrsko odlagalno mesto, v katero se lahko stlači letalski kovček ali več manjših stvari. Ta prostor je hkrati namenjen tudi za odlaganje umazanih stvari, po uporabi pa ta del prostora z vodo operemo, saj ima ta na spodnji strani poseben čep za odtekanje tekočin. Pri Aroni in T-Crossu smo ugotovili, da predelna polica v nižjem položaju ni ravna, temveč ima ob sedežih precejšen zavihek navzgor, kar zmanjša uporabno prostornino pri zlaganju največjih torb.

Pri nalaganju stvari v prtljažnik veliko vlogo odigra široka odprtina, dolžina ter višina odlagalne površine in nizek nakladalni rob. Tu z okoli 110 centimetri navzgor izstopajo Škoda Kamiq, Seat Arona in Suzuki Vitara, medtem, ko je pri ostalih odprtina široka okoli 100 centimetrov. A to so zgolj številke. V praksi smo največ torb pospravili v Citroëna C3 Aircross, saj je prtljažnik tudi uporabno visok, čeprav je pri Renaultu Capturju daljši, a je hkrati bistveno nižji. Širina je pri vseh modelih zelo podobna – izjema je Opel Crossland X, saj je prtljažnik ob straneh od odprtine dalje enake širine in tako tudi nima dodatnih odlagalnih mest. Pri Oplu zmoti tudi del nosilca zadnje klopi, ki malenkostno odžira prostor v prtljažniku. Najvišji nakladalni rob imajo Ford Puma, Nissan Juke in Renault Captur, medtem ko je pri Aroni najnižji. 

Omenili smo že, da ima Captur najdaljšo odlagalno površino z 92 centimetrov, sledi mu C3 aircross s 87 cm, ostali pa se razporedijo med 70 in 79 centimetrov. Najkrajšo razdaljo ima Arona, zato ob veliki torbi prtljažnik ni bil dovolj prostoren še za dve torbi srednjih dimenzij, temveč le za dva letalska kovčka, a velja poudariti, da je po višini precej ustrezen. Ocenjevali smo tudi opremo prtljažnika, ki pripomore k dodatni funkcionalnosti. V tem delu smo dodatne točke podelili Škodi Kamiq, ker ima vgrajene prave kljukice za obešanje vrečk, kajti pri ostalih so kljukice oblikovan del bočne plastike prtljažnika, to pa je v praksi lahko precej neuporabno. Na drugi strani sta dodatne točke prejela še Suzuki Vitara in Ford Puma, zaradi dejstva, ker imata v prtljažniku na voljo 12V vtičnico, puma pa še prej omenjeno odlagalno mesto s čepom za izliv.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija