Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Testi   |   Škoda Kamiq Style 1.5 TSI
Osnovna cena: 21.818 €
Cena testnega vozila: 26.397 €
udobje
prostornost
razmeroma visoka cena
videz
Tehnični podatki
Preprosto pametni Kamiq za vsako priložnost
Škodin najmanjši križanec deluje na prvi pogled nevpadljivo, vendar hitro preseneti s praktičnostjo in uporabnostjo.
Urša Prosenjak
8. oktober 2021 | 1:38:00 | 21:39:00

Ime si je Kamiq izposodil pri grenlandskih in severnokanadskih Inuitih, ki s to besedo opisujejo nekaj, kar se popolnoma prilega v vsaki situaciji. In ko Škodinega najmanjšega križanca spoznamo, moramo priznati, da mu ime kar pristaja.

Posebno vznemirljivega prvega vtisa name Kamiq ni naredil. Oblika deluje nekoliko tradicionalno, morda celo malce dolgočasno, opaziti ni nobenega eksperimentiranja z oblikovanjem. Edini pridih živahnosti in ekstravagance je prispevala privlačna intenzivno rdeča barva. Škodini oblikovalci so se držali preverjenega recepta in sorodstvo z ostalimi modeli znamke je očitno, predvsem v sprednjem delu. Škatlasta oblika namiguje na prostornost notranjosti, sicer pa je – čeprav najmanjši med Škodinimi križanci – nekoliko večji od konkurence.

Potniška kabina je pričakovano prostorna, ergonomija voznikovega mesta je dobra, volan in voznikov sedež sta nastavljiva po višini in globini, kar mi je, kljub mojim skromnim centimetrom višine, omogočalo optimalen položaj med vožnjo. Dobra je tudi preglednost, tako nad dogajanjem na cesti kot tudi nad obema zaslonoma. Nad sredinsko konzolo je infotainment zaslon na dotik, za volanom pa digitalni zaslon s podatki o vožnji, ki je zelo pregleden in jasen. Še posebej so mi bili všeč poudarki v barvi brušenega zlata, ki dajejo armaturni plošči pridih elegance. Potniki na zadnji klopi so lahko zadovoljni s prostornostjo, saj imajo dovolj prostora za noge in glavo tudi, če so nekoliko višje postave.

Terensko naravo križanca prav tako podpira prtljažnik, ki ponuja 400 litrov prostora, osnovno prostornino pa lahko s podrtjem sedežev povečamo na 1395 litrov. Dno prtljažnika je zaščiteno s podlago iz gume, ki omogoča lažji prevoz določenih tovorov ter lažje čiščenje.

K praktičnosti Kamiqa precej prispevajo tudi Škodine Simply Clever rešitve. Prvo sem opazila takoj, ko sem sedla za volan, čeprav sprva nisem vedela, čemu je namenjena. Ob levem robu vetrobranskega stekla je namreč priročno držalo za parkirne listke iz prozornega pleksi stekla. Za suho izstopanje iz avta v dežju je v vratih shranjen zložljiv dežnik, z ledenimi šipami pa se lahko pozimi spopademo s pomočjo strgala, ki je shranjeno v vratcih rezervoarja za gorivo. Z lijakom na vrhu cevi za dolivanje tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla se bomo izognili polivanju.

Pod pokrovom je 1,5-litrski turbo bencinski TSI z močjo 110 kW in z deaktivacijo valjev ob manjši obremenitvi, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Poraba z umirjeno kombinirano vožnjo znaša dobrih 5 litrov, z dinamično vožnjo ali pa z avtocestnimi hitrostmi pa se povzpne nekoliko čez 6 litrov na 100 kilometrov. Lega na cesti je zanesljiva, v ovinkih ni posebnega nagibanja, neravnine pa zelo dobro pobira. K zanesljivejši vožnji pripomorejo še asistenčni sistemi, kot na primer sistem za ohranjanje voznega pasu, pomoč pri speljevanju v klanec in za mnoge nepogrešljiva zadnja kamera.

Za osnovno različico Kamiqa z nivojem opreme Style in z 1,5-litrskim motorjem je potrebno odšteti 21.818 evrov, cena našega testnega vozila pa je z dodatno opremo znašala 26.397 evrov.

Po mlačnem prvem vtisu sem po nekaj dneh morala priznati, da mali križanec vendarle preseneča z vsebino, od voznih lastnosti do Simply Clever bonbončkov, ki niso le praktični, pač pa tudi zabavni. Povsem spodobno pa tudi uteleša pomen svojega inuitskega imena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Kaj pa kakšen test Citroena Aircrossa 1.2 boste naredili na Avtomaniji?
8.10.2021 9:59:27
alfafil
Verjetno obstaja nekje kakšen test, saj je vozilo na cesti že od 2017. Torej, zastarelo in nezanimivo za testiranje danes.
8.10.2021 11:12:55
Aichi
@spartan, smo jih kar nekaj!
8.10.2021 11:46:17
pirko
novega še čakamo, ni dovolj avtomobilov v SLO #polprevodniki
8.10.2021 12:46:45
spartan
Tanovega, ja Ta bi ze naj imel boljse sedeze, bocno oporo in delujoci infotainment
10.10.2021 23:42:10
spartan
Tale Skoda tudi ni slaba, ampak zame je bolj 1.0 Tsi motor. Povsem dovolj se mi zdi.
10.10.2021 23:45:30
jjs
Tale Škoda je hudo simpatična zadeva, ampak tule se dvomljiva dodana vrednost doplačila za cross-over najbolj kaže. V primerjavi s Scalo malenkost spremenjen dizajn, tri cm dvignjena, notranjost ista, razlika v ceni pa krepko štirištevilčna. Ampak računica se proizvajalcu očitno obnese: Kamiq vidiš za vsakim vogalom, Scalo pa z nekaj sreče na cesti srečaš enkrat na mesec.
11.10.2021 16:06:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija