Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Električna dostava postaja realnost
Pri Mercedes-Benzu so pripravljeni, da serijsko splavijo svoje prvo popolnoma električno gospodarsko vozilo.
Marko Hanželič
17. februar 2017 | 7:16:22

Serijska različica bo temeljila na konceptu Urban eTruck, ki so ga predstavili na lanskem IAA v Hannovru, že v začetku pa je podjetje pričelo pogovore z dvajsetimi potencialnimi kupci, ki so izrazili interes za vključitev električnih gospodarskih vozil v svoje flote. Gre predvsem za podjetja, ki se ukvarjajo z odvozom smeti, dostavo prehranskih artiklov in logistiko, je povedal šef gospodarske divizije pri Mercedesu, Stefan Buchner.

Na voljo bosta različici z največjo maso 18 ali 25 ton, nanju pa bo med drugim mogoče namestiti tudi hladilno enoto. Obljubljen uradni doseg je 200 kilometrov, prvi primerki pa bodo v roke kupcev romali še letos. Pri Daimlerju bodo za trge izven Evrope pripravili tudi model Fuso eCanter.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Ima premajhno baterijo (le 212kWh) - s polno naloženim bo težko doseči 200km dosega, še posebej če bo kje kakšen klanec. Tako veliki tovornjaki potrebujejo baterijo reda 400-500kWh da bodo kam prišli - no, ta je res mišljen samo za dostavo po mestu! Moderna 500kWh baterija tehta slabi 2t kar za tovornjak s tako veliko nosilnostjo praktično ni omembe vredno! Tudi 1000kWh baterijo za do 1000km dosega bi lahko zmontirali ker ni pretežka in tudi prostora je več kot dovolj pod kabino in šasijo.
17.2.2017 12:53:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija