Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Mercedes Tourismo RHD
Kralj med kralji
Mercedes je predstavil novo genercijo potovalnega avtobusa, ki dviga lestvico konkurenci.
Artur Švarc
26. junij 2017 | 11:00:54

400 milijonov evrov so v Stuttgartu investirali v razvoj nove generacije Tourisma RHD. Ta je boljši od predhodnika v vseh pogledih, skupaj z 4,5% manjšo prabo, tudi zavoljo lažje karoserije in naprednih sistemov, ki opozarjajo voznika na porabo.

Prvi sistem Predictive Powertrain Control skenira cesto pred sabo z uporabo GPS in prilagaja delovanje pogona glede na naklone in promet, medtem ko Eco Driver Feedback analizira voznikove poteze in predlaga nove za zmanjšanje porabe.

Novi Tourismo ni le ekološki, pač pa tudi najbolj varen v svojem razredu, ima vse napredne sisteme, od samodejnega zaviranja v sili, do aktinega tempomata, zaustavljanja in speljevanja. Vgrajen ima tudi poseben ščit, ki v primeru čelnega trčenja zaščiti voznika in sovoznika.

Bus bo na voljo v štirih različicah s tremi dolžinami, vse pa so na voljo tudi z volanom na desni strani. V kabini je na voljo vsa sodobna komoditeta, od Wi-Fi do možnosti namestitve majhne kuhinje.

Tourismo bo na voljo s tremi standardnimi vrstnimi šestvaljniki, vsi imajo 10,7 litra prostornine, razlikujejo se le v moči: 265 kW, 290 kW ali 315 kW. Tu je še en, močnejši, ki bo premogel 335 kW in norih 2200 Nm navora. Za manj zahtevne je tu še 7,7-litrski šestvaljnik z dvema turbopolnilnikoma, ki premore 260 kW in 1400 Nm navora. Menjalnika sta šeststopenjski ročni in osemstopenjska avtomatika.

Predhodnika so prodali v 26.000 primerkih, samo lani 2000 primerkov, kar Mercedesu prinaša 20 % tržni delež.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze
Lepi sedeži za pobruhat
26.6.2017 15:19:38

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija