Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Napoved za prihodnost
Ko tovornjaki ne bodo več potrebovali voznika
Sliši se rahlo nenavadno, a dejstvo je, da se bo logistična sfera v prihodnjih desetletjih zagotovo spreminjala. K temu bodo pripomogli tudi pri tovornjaški diviziji Volva, kjer razvijajo napredne rešitve za prihodnost. Najnovejša je projekt Vera.
Artur Švarc
13. september 2018 | 9:17:00

Vera je električni vlačilec, ki nima voznika in ne nosi klasične oblike tovornjaka oziroma nima kabine. Pri Volvu opozarjajo, da je zadeva še globoko v razvojni fazi preden jo bodo zares postavili na svetovno tržišče. Glavni fokus omenjenega pilotnega projekta je razbremenitev velikih logističnih centrov, ko so na primer velika pristanišča z ogromnimi kontejnerskimi terminali ali večje tovarne, obenem pa bi Volvova Vera lahko služila tudi kot pomoč za prevoznike na krajših razdaljah. Vera ima vgrajene klasične priključke za prikolice in je v tem trenutku zmožna vleči do 32 ton tovora.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija