Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bolj povezan kot kdajkoli poprej
Gospodarska vozila   |   Prenova: VW Transporter 6.1
Bolj povezan kot kdajkoli poprej
Pred nekaj meseci so pri VW-ju predstavili prenovljenega Multivana, zdaj pa je podobna zgodba doletela še Transporterja.
Marko Hanželič
9. april 2019 | 13:06:41

VW je svojega prenovljenca danes javnosti pokazal na sejmu Bauma v Münchnu, ki velja za največji sejem gradbene mehanizacije na svetu. Podobno kot Multivan 6.1 je tudi njegov komercialni dvojček dobil podobne ostrine na maski hladilnika, le da je kroma nekaj manj, podobno paTransporter doživel dvobarvne kombinacije zunanjosti, ker po tem ni nobene potrebe.

Je pa zato precej novosti doživela notranjost. Med pomembnejšimi pridobitvami je vsekakor tretja generacija infozabavnega sistemma MIB3, ki je na voljo za doplačilo, med drugim pa omogoča tudi povezljivost z internetom prek integrirane SIM-kartice. Praktično vrednost imata tudi 230-voltna vtičnica ob voznikovem sedežu in lina pod sovoznikovo klopjo, ki omogoča prevoz do 3,3 metra dolgih stvari. Dolžina nakladalnega prostora je sicer 2,45 metra pri standardnem modelu, pri podaljšani različici pa je omenjena dimenzija dolga 2,90 metra.

Pogonski agregati so štirje, vsi prostornine dveh litrov in vsi dizelski, z močmi 90, 110, 150 in 200 KM. Najmočnejši različici sta na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4Motion. Posebej za mesta so pri VW-ju skupaj s podjetjem ABT pripravili tudi električni model največje mooči 82 kW (112 KM) in zmogljivostjo baterij do 77,6 kWh. Po zelo optimističnem NEDC-ciklu naj bi to v najboljšem primeru zadostovalo za 400 km dosega pri maksimalno naloženem avtomobilu (1,2 tone).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija