Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Renaultova gospodarska četverica
Renaultova gospodarska četverica
Pri Renaultu so predstavili četverico novih ali prenovljenih lahkih gospodarskih vozil, in sicer modele Master, Trafic, Alaskan in Kangoo Z.E.
Artur Švarc
24. april 2019 | 17:24:00

Francozi so sicer v minulem letu zabeležili najuspešnejše leto v svoji lahki gospodarski kategoriji sploh, saj so v primerjavi z letom 2017 prodali za 34 odstotkov več lahkih gospodarskih vozil. V letošnjem letu so popolnoma prenovili prodajno paleto, ki se ji pridružuje tudi pick-up po imenu Alaskan, velike upe pa polagajo tudi v storitve Renault Pro+, ki omogočajo optimizacijo uporabe flote vozil na mnogih področjih in s tem prihranek pri stroških uporabe.

Največji predstavnik družine lahkih gospodarskih vozil Renault je novi Master, ki je dobil bolj izrazit in, če hočete, bolj robusten sprednji del, popolnoma spremenjeno notranjost in obilico asistenčnih sistemov, med katerimi velja omeniti sistem za pomoč pri vzvratni vožnji in kot novost tudi sistem za vožnjo v primeru bočnega vetra. Na voljo je z več pogonskimi agregati, med katerimi najmočnejši zmore 180 KM in 400 Nm največjega navora, obstaja pa tudi v električni obliki kot Master Z.E.

Njegov manjši brat je Trafic, ki že od svojega začetka pred skoraj štiridesetimi leti velja za vsestransko uporaben kombi. Z novo generacijo je podobno kot Master dobil nov sprednji del, lepšo notranjost, nove pogonske agregate in samodejni menjalnik EDC6. Seveda bo tudi v prihodnje na voljo kot Combi, Bus in luksuzni SpaceClass.

Precej novosti je deležen tudi Renault Alaskan, ki odslej lahko pelje do 1,1 tone teže, kar je za vsaj 127 kilogramov več kot pred prenovo. Večjo nosilnost omogoča uporaba večtočkovnega vpetja na zadnji osi, ki hkrati blagodejno vpliva na udobje potnikov in tovora med vožnjo. Odslej je Alaskan v vseh različicah opremljen tudi z diskastimi zavorami in sistemom za samodejno zaviranje v sili (AEB), 2,3-litrski pogonski agregat pa je pridobil nekaj Nm dodatnega navora.

Kangooja Z.E. smo že predstavili v eni prejšnjih novic, vsekakor pa gre za zanimiv električni koncept, ki napoveduje tudi obliko prihodnje generacije modela Kangoo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija