Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hyundaijev doubledecker na elektriko
Gospodarska vozila   |   Avtobusi
Hyundaijev doubledecker na elektriko
Hyundai seveda ne izdeluje le avtomobilov, ki jih srečujete na naših cestah, pač pa še marsikaj drugega, kar vozi na veliko kolesih ali plava.
Artur Švarc
31. maj 2019 | 10:40:00

Pozornost je pritegnil Hyundaijev novi dvonadstropni avtobus na električni pogon. Na krovu je za 384 kWh baterij, Korejci pa pravijo, da lahko z enim polnjenjem naredi 300 kilometrov. Hyundai je zapisal, da se baterija v celoti napolni v samo 72 minutah. V dolžino meri slabih 13 metrov, visok je 3,93 metra in ima prostora za 70 potnikov, večina od njih sedi na zgornjem nadstropju, saj je spodaj le 11 sedežev, ostalo pa poberejo pogon in baterije. Volan na zadnjih kolesih olajšuje obračanje na majhnem prostoru.

Projekt, ki so ga zagnali 2017, podpira tudi Korejsko ministrstvo za infrastrukturo in transport. Točen rok, kdaj in če bodo električni avtobusi zapeljali na ceste, pa še ni znan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija