Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Oplov dostavnik zdaj tudi na elektriko
Gospodarska vozila   |   Premiera: Opel Vivaro-e
Oplov dostavnik zdaj tudi na elektriko
Nemški proizvajalec si s pomočjo koncerna PSA zelo hitro utira pot elektromobilnosti. Najnovejši izdelek je Vivaro-e.
Peter Pirkovič Opel
29. april 2020 | 7:01:00

Kot pravijo pri Oplu, je Vivaro-e je prvo popolnoma električno gospodarsko vozilo nemškega proizvajalca vozil Opel. In ta bo konec poletja že nared za prodajo, saj nastaja v isti tovarni kot klasične verzije na dizelski pogon. Vivaro-e ima vgrajen 100-kilovatni elektromotor, a od kupcev bo odvisno, kako velik bo njegov doseg z enim polnjenjem. Litij-ionske baterije s kapaciteto 75 kWh v optimalnih pogojih omogočajo do 330 km vožnje, tiste s kapaciteto 50 kWh pa 230 km. Ker je bila baterijsko električna različica načrtovana od vsega začetka razvoja tega vozila, so baterije shranjene pod nakladalnim prostorom, tako da ne ogrožajo uporabe le tega.

Ima pa električni Vivaro nekaj omejitev pri delu. Prostor v zadnjem delu omogoča, da se v njem prevaža največ 1275 kilogramov, medtem ko ima dizelsko gnana verzija nosilnost povečano na 1405 kilogramov. Obenem bo temu omogočena tudi vleka natovorjene prikolice, katere skupna nosilnost ne bo presegala ene tone. Cene za zdaj Oplovci še nimajo, a zagotovo ta ne bo nizka, če upoštevamo razliko pri osebnih avtomobilih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Zanimivo, da so šli kopirat ročico menjalnika od VAG grupe glede na to, da imajo svojo - v dostavnikih knof, v osebnih avtih pa tisto ležečo ročico. .
29.4.2020 8:25:13
klemens
Meni je bil vrteči gumb bolj všeč za menjalnik.
29.4.2020 9:02:29
7even77
Skoraj kopija ročice menjalnika, res je. Le uporabniku se zdi precej manj prijazna , ker je tako minimal(istič)na!
29.4.2020 11:36:32
Jože
Za poštarje po mestu kar zanimiva igrača, seveda z velikim paketom baterij, ki bo kos zimi... Se pa pri tem zastavlja tudi vprašanje, kaj bo poleti, razgret asfalt in "pregrevanj" če se bodo vozila polnila nad nezasenčenim prostorom. Lahko bi bila senčila PV paneli - samo ta PV zadeve tudi niso najbolj posrečene, saj zmanjšujejo albedo zemeljskega površja kar pomeni dodatno ogrevanje ozračja. Skratka, pohvlano!
29.4.2020 11:53:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija