Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prvih sedem tovornjakov Xcient že v Evropi
Gospodarska vozila   |   Hyundai
Prvih sedem tovornjakov Xcient že v Evropi
Hyundai je dostavil prvo pošiljko tovornjakov na vodikov pogon v Švico.
Urša Prosenjak
8. oktober 2020 | 6:56:00

Prvih sedem tovornih vozil Xcient Fuel Cell je že v rokah kupcev, skupno jih bo do konca leta v Evropo prispelo 50, do leta 2025 pa jih bo na evropskih cestah 1600. Poganja jih 350kW elektromotor, ki ga napajata dva 95kW sklopa gorivnih celic, enaka kot v modelu Hyundai Nexo, ter 73,2kWh baterija.

»Današnja dostava je šele začetek, saj odpira neskončne možnosti čiste mobilnosti. Ponosni smo na svoj načrt širitve v Severno Ameriko in na Kitajsko, kjer že odlično napredujemo,« je povedal izvršni podpredsednik in vodja oddelka gospodarskih vozil pri Hyundaiu Cheol Lee

Do leta 2030 bodo na ameriški trg poslali 12.000 tovornjakov na vodikov pogon, ameriškim kupcem pa bodo ponudili tudi traktorje. Za kitajski trg je predvidenih 27.000 tovornjakov Xcient, v tamkajšnjo ponudbo pa bodo dodali še tri modele.

S prihodnjim letom želi Hyundai doseči letno proizvodnjo 2000 primerkov. Poleg dosedanje investicije 6,4 milijarde dolarjev bodo vložili še 1,3 milijarde v vzpostavitev ekosistema vodikovega pogona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Tole ima po mojem svetlejšo prihodnost od akumulatorjev.
8.10.2020 8:35:58
shark911
jjs,mogoče si zgrešil v članku,ampak vsa ta "vodikova vozila" imajo baterijo,vodik opravlja samo vlogo polnilnika te baterije...tako da svetlo prihodnost imaš že zdaj - v baterijah! Ker kakorkoli obrneš,na koncu vedno pristanemo na tem,da imamo električno vozilo na baterije (v tem primeru so pač baterije manjše in se polnijo z vodikom,torej gre v bistvu za priključni hibrid)
8.10.2020 11:22:18
Sledge_Hammer
Ne drži, gorivne celice ne opravljajo samo vloge polnilnika baterij! Motorje primarno "hranijo" 190kW gorivne celice, baterija je prisotna le kot podpora gorivnim celicam, ter za rekuperacijo pri zaviranju. Pa v bistvu ne gre za priključni hibrid, ker ni niti hibrid, pogon je samo električni!
8.10.2020 15:55:07
skrivo
Baterijska in vodikova vozila poganja elektromotor, torej potrebujemo elektriko. Iz baterije jo dobimo v trenutku, iz gorivne celice pa z zakasnitvijo in zato imajo vsa vozila na vodik tudi baterijo, ki niti ne more biti tako zelo majhna. Pa ta baterija opravlja tudi funkcijo regeneracije pri zaviranju, kar gorivne celice ne morejo početi. Problemov z vodikom je več (najhujša je izredna eksplozivnost H2), a vedite, da če izhajamo iz elektrarne, ki dela elektriko in to elektriko damo v baterijsko električno vozilo, pridemo 3x dlje kot pa če bi to elektriko porabili za elektrolizo (pridobivanje vodika iz vode) in vodik natankali v vozilo na vodik. Če bi elektriko pridobivali na CO2-free način, potem bi to pomenilo zgolj 3x dražje prevažanje na vodik, ampak ker elektriko pridobivamo svetovno gledano iz fosilnih goriv, je avto na vodik v smislu CO2 izpustov krepko slabši od navadnih vozil, ki kurijo bencin/diesel/plin. Baterijska vozila pa zaradi izjemno visokih izkoristkov pri polnjenju in praznjenju (vožnja) baterij, po večini pridelajo manj CO2 kot klasična vozila - v SLO zagotovo, ker imamo nuklearko in kar nekaj hidroelektrarn. Baterijska električna vozila malo pomagajo rešiti svet, vozila na vodik pa nas še bolj kot klasična vozila potiskajo v prepad.
8.10.2020 20:25:43
shark911
Sledge_Hammer: no ti je že Skrivo lepo še dodatno razložil,zakaj pri gorivnih celicah rabiš še baterijo...glede hibrida pa: seveda je hibrid! Vsak avto,ki ima v svoji zasnovi dve tehnologiji (tukaj recimo gorivne celice + baterija) je hibrid! Če bi imel avto ICE predelan na vodik (kot je eksperimentiral s tem BMW pred leti),no v tem primeru pa nebi šlo za hibrida!
8.10.2020 23:37:04
klemens
skrivo, lepo pojasnjeno, tudi meni laiku razumljivo. Enkrat bomo pa še kakšno na temo baterij rečt. Življenjska doba, izguba kapacitete itn.
9.10.2020 0:23:52
Sledge_Hammer
shark911: skrivo je napisal enako kot jaz le da se je zmotil v tem, da gorivne celice ne morejo direktno motorja napajat! In ne drži da baterija ne more biti majhna. Btw: hyundai nexo ima 1,5kWh baterijo, ki z energijo postreže samo občasno ob nihanjih, torej zadeva po tej logiki ne bi bila uporabna niti do konca pospeševanja na avtocesti. Celice brez težav proizvedejo dovolj el. energije, da lahko hkrati poganjajo vozilo in polnijo baterije!
9.10.2020 18:34:30
Sledge_Hammer
shark911: V avtomobilizmu se je buzzword hibrid uveljavil zaradi hibridnega pogona, torej zaradi dveh različnih tipov pogona in dveh različnih motorjev! Ne razumem zakaj potem pri BMW-ju ne gre za hibrid, ker ima dva različna hranilnika goriva in en tip motorja, v primeru tega tovornjaka pa po tvoje gre za hibrid, kljub temu, da ima prav tako samo en tip motorja in dva različna hranilnika goriva?
9.10.2020 18:55:18
skrivo
SH: ta 1,5 kWh baterija je majhna samo po kapaciteti, a ker lahko da izjemno veliko moči od sebe, je to fizično relativno velika baterija po masi in volumnu. Samo poglej kakega Priusa, ki ima podobno baterijo - to ni majhna reč! In nič se nisem zmotil. Gorivna celica ima majhen a še vedno prevelik zakasnilni čas od tedaj, ko pritisneš na pedal, do tedaj ko dobiš iz nje polno moč - zato rabiš pač baterijo, ki to kompenzira. Kasneje pa gorivna celica seveda čisto lepo dobavlja vso potrebno moč. Še nekaj si se zmotil: 1,5 kWh baterija je dovolj za pospeševanje do 200 km/h in še več. Z 1,5 kWh energije pride povprečen EV 10km daleč pri zmerni vožnji po regionalkah!
10.10.2020 0:03:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija