Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
California z obalno izdajo za še večjo prilagodljivost
Gospodarska vozila   |   VW California Beach
California z obalno izdajo za še večjo prilagodljivost
V pričakovanju sedme generacije Volkswagnovega Transporterja se v 6.1 kot jo imenuje VW še vedno rojevajo nove različice.
Artur Švarc
11. oktober 2020 | 2:19:00

California Beach 6.1 bo na voljo v dveh oblikah kot Camper in Tour, glavni cilj te izvedbe pa je omogočiti, da bo California primerna tudi za večje družine in za tiste, ki rabijo bolj prilagodljiv kombi za svoje izlete.

VW California je tako ali tako najbolj priljubljen kamper na Otoku, z novima izvedbama pa bodo prepričali še več kupcev.

Tako Camper kot Tour  imata hidravlično dvižno streho, 17-palčna kolesa, DAB radio in kamp mizico z dvema zložljivima stoloma. Oba poganja 2-litrski dizel s 150 konji s sedemstopenjskim DSG.

Tour ima serijsko pet sedežev, opcijsko pa jih dodajo skupno sedem, kar pomeni, da bo edini serijski kamper s toliko sedeži. Na obeh straneh so drsna vrata. Camper na drugi strani ima štiri sedeže in opcijsko še petega, z mini kuhinjo in z marendo. Za oba bodo morali Otočani odšteti malce več kot 50 tisoč funtov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Zadnja, še prava VW bus generacija... Nadaljevanje s Fordom ne vem, če je prava smernica.
11.10.2020 6:06:52
jjs
Glede na to, da je bila zadnja VW bus generacija tista, ki je imela zračno hlajen motor zadaj, mene to sodelovanje s Fordom niti ne skrbi preveč. V svetu vsesplošnega badge-engineeringa je nemogoče pričakovati, da bodo kombije še vedno razvijale vsaka znamka zase. Saj to že pri osebnih avtih počasi izgublja smisel. Npr. poglej BMW-enko in Ford Focus z boka - ali bi znal pravilno dodeliti logotip vsakemu od njiju? Za kombije to še toliko bolj velja.
11.10.2020 8:52:17
7even77
No, s terminom "bus generacija" sem želel predvsem izpostaviti VW program kombiniranih vozil oz. pač poslednjo linijo T6.1 izvedenk, od Transporterja, Multivana, Caravelle, Californie (vseh), PanAmericane (etc.) sem, seveda je pa od T2 že preteklo ogromno vode... Badgeengeneeringa, vsaj v neposrednem smislu (kot pri koncernu PSA, s Toyoto vred), tule vendarle ne bo, vseeno pa je malo škoda in vprašljivo, če je celo iz naslova gospodarnosti in ekonomske situacije to smiselno (Kangoo pač nikdar ne bo Citan in obratno). Ampak kaj pa jaz vem, kajne... Identita gre vedno bolj rakom žvižgat. To sem želel povedat. Da je pa neki Focus tako ali tako skupek nekih različnih vozil, zaradi mene lahko Hyundai i30, pa Leona ali prejšnje Mazde3, pa sploh ni neznanka. V bistvu imaš celo prav.
11.10.2020 11:23:07
v10power
Mene pa nekaj drugega bolj muči. Danes vsi proizvajalci jokajo kako se nič več ne splača, se združujejo, delajo na eni platformi vse živo da prihranijo na razvojnih stroških, ukinjajo nišne modele, ki se ne prodajajo v stotisoč kosih in še vedno so po njihovih besedah na robu preživetja. Pa še z vsem tem šparanjem, so avti se dražji in dražji. 20-30 let nazaj so spravili na ceste vse mogoče - (fiat coupe, avantime, omega, senator, tuareg v10, q7v12,....). Danes kljub temu, da je vedno več ljudi na svetu, ki si lahko privošči nakup avta, pa se mi zdi, da vse skupaj počasi vodi v en avto, ena platforma, en proizvajalec. Kje je tu logika?
12.10.2020 9:54:35
7even77
Ni je. Na kratko - jamranje, kako hudo da je, ampak še vseeno lepo živijo naprej. Spomne me na F1 - Ham tam benti, kako velike težave da ima, a iz prav vsake dirke potegne največ med vsemi. Vedno. Naključje? Ne potrebujem niti odgovoriti na to.
13.10.2020 7:54:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija