Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Dokončno slovo dizelskega motorja
Gospodarska vozila   |   Tovorni transport
Dokončno slovo dizelskega motorja
Pred 130 leti je Rudolf Diesel patentiral svoj kompresijsko vžigalni motor, ki že od 1924 nosi breme težjega transporta.
Artur Švarc
30. december 2020 | 14:24:00

V sodelovanju z Inštitutom za klimatske vplive v Potsdamu se je sedem evropskih proizvajalcev tovornjakov odločilo, da bodo do 2040 končali dizelsko zgodbo. To so MAN, DAF, Iveco, SAAB Scania, Daimler AG, Ford in Volvo.

“Da bi tovorni transport obdržal svojo vlogo služenju družbi, se moramo čimprej znebiti fosilnih goriv,” je povedal Henrik Henriksson, predsedujoči delu komercialnih vozil pri evropskem združenju proizvajalcev ACEA.

“Ne le, da smo prepričani, da je to potrebno, vemo da je tudi mogoče in vemo, da smo pripravljeni to tudi storiti. A sami tega ne bomo uspeli, potrebujemo pomoč politike in delničarjev,” je povedal Henriksson, ki je tudi prvi človek Saab Scanie.

ACEA se je pred kratkim zavzela, da bi EU zvišala davek na ogljične izpuste. Pljuvanje v lastno skledo? Na tak način bi lahko prepričali ljudi, predvsem tiste, ki operirajo s tovornimi vozili, da opustijo dizle na račun električnih in vodikovih tovornih vozil.

A tudi to se zdi zaenkrat račun brez krčmarja, če temu ne bo sledila infrastruktura. Za zdaj nič ne kaže na to.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
xrenaultx
Če se to zgodi, si niti srednji razred ne bo mogel nič več kupiti, ker se bo vse tako podražilo. Tovornjak nima časa, da se polni en dan. In če bo moral šofer cel dan čakati, bo to stalo ogromno denarja.
30.12.2020 16:39:03
Aichi
Ja, saj to je glavni problem vsega, o tem milsijo, da bodo do takrat rešili, pa fizika našega univerzuma ni na njihovi strani
30.12.2020 20:21:14
rovokopac
Pri akumulatorjih ni problem samo polnjenje. Sama masa je večji problem. Kako bodo rešili to, da bo samo "gorivo" težje od tovora? ACEA mi pa deluje kot kumrovški ekonomisti. Če zmanjka denarja, pa navijmo davke. S tem pa vse uničiš. Po cesti se bodo pa vozili prastari dizel tovornjaki.
30.12.2020 20:56:01
shark911
Zakaj ne naredijo vmesnega obdobja in gredo bolj množično najprej na plug-in hibridne tovornjake,šele nato postopoma na 100% električne? Scania že ima to v ponudbi: https://www.scania.com/group/en/home/newsroom/press-releases/press-release-detail-page.html/3768732-scania-s-new-hybrid-truck-with-60-km-electric-range
30.12.2020 23:30:37
skrivo
Napolniti baterijo v 10 minutah gre, take baterije so. Problem je kje dobiti 5MW polnilne moči. Za 100 tovornjakov ni problem, za 1000 tudi ne, za nekaj milijonov tovornjakov v EU bo pa problem, saj bo treba še kako elektrarno zgraditi in kak daljnovod potegniti..... in ravno temu nasprotujejo razni zeleni borci za naravo (beri: svoj žep). Danes v tej kvazi EU demokraciji nič vizionarskega več ne moreš izvesti. In zato nas Kitajci gazijo na vseh področjih.... tam državo vodijo inženirji in ko nekaj sklenejo, da bi bilo pametno, le to tudi udejanijo. Pri nas pa vemo kaki pajaci vodijo državo in še na ravni EU ni nič boljše.
31.12.2020 1:01:49
milky
Meni je koncept povsem logičen. Če je sprejemljivo, da potrebujemo 2,5 tone pleha in baterij za premikanje nekega 75 kilogramskega homo sapiensa s povprečne hitrostjo 35 km/h je ob ekstrapolaciji povsem sprejemljivo da potrebujemo 25 ton za premikanje 750 kilogramov tovora z enako povprečno hitrostjo. Pozor govorim o logiki, ne o zdravi pameti ... razlika med tema pojmoma je na področju 'ekologije ' še največja
31.12.2020 7:36:12
Aichi
Število elektrarn ni samo ena, ampak izjemno veliko, kar pomenni na stotine reaktorjev po svetu, ker je ostalo še bolj energijsko vprašljivo
31.12.2020 11:46:18
Jože
EU bo orala razviti t.i. popolni oprtni transport, kjer se bodo na vlakovne kompozicije navažale pol prikolice bez vlačilcev, vlačilci bodo potem samo doma opravili vleko do želenega kraja. Torej, naročim blago v Münchnu, ga vlak pripelje do postaje bled, se odlopi vagon, lokalni vlačilec potegne do npr. neke Blejske fabrike. V takih pokoliščinah bo vsak rad šofer, saj bo doma in vse bo E in, če bo elektrika iz OVE in JE, potem vse zeleno, le potrebno bo povečati pretovorne zmogljivosti. To je edini način. To kar pa sedaj počnejo z železniškimi Karavankami pa mi ni čisto jasno, ni v smeri trajnosti. Iz dveh tirov na enega, če bomo spravili vse na železnice bo novonastali tunel potrebno predelovati, popolnoma BLEASVO!
31.12.2020 11:51:21
Aichi
MArsikaj je blesavo, sploh pa bi človek upal, da se družba počasi usmeri v smiselne stvari in ne potrošništvo, kopičenje krame, ki je nobeden ne rabi, kamionov pa vedno več
31.12.2020 12:01:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija