Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajcem bodo ceste gradili avtonomni stroji
Gospodarska vozila   |   Kitajska
Kitajcem bodo ceste gradili avtonomni stroji
Kitajska že vrsto let podpira razvoj avtonomnih vozil, glavni fokus leži na taksi službah, a napredek se kaže tudi pri delovni mehanizaciji.
Artur Švarc
28. september 2021 | 14:28:00

FAW, kitajski proizvajalec težke mehanizacije je v sodelovanju s kalifornijskim podjetjem Plus razvil avtonomni tovornjak, ki ne potrebuje ne voznika za nadzor, niti nekoga na oddaljeni lokaciji. Dobili so dovoljenje, da projekt demonstrirajo na avtocesti, pozneje pa bodo tovornjak z oznako J7L3, opremljen s tehnologijo PlusDrive, začeli tudi izdelovati serijsko.

To pa ni vse – avtonomna vozila ne samo, da bodo prevažala stvari, pač pa bodo pred tem tudi zgradila ceste zanje. XCMG, proizvajalec gradbene mehanizacije, je razvil in dokončal brezpilotno enoto za gradnjo cest. V delti reke Jangce leži avtocesta Nandžing – Šanghaj, ena najbolj pomembnih prometnih žil v najbolj naseljeni državi na svetu. Pri gradnji odseka je XCMG uspešno preizkusil floto dveh finišerjev in desetih valjarjev, ki so usklajevali pozicije preko satelita.

S to tehnologijo v navezi s prepoznavanjem ovir in okolice so vozila uspešno asfaltirala odsek pri Sudžou. XCMG-jeva radarska tehnologija za merjenje debeline asfalta pa je drastično zmanjšala možne napake. Rezultat je bila skoraj popolna cesta – z veliko stopnjo natančnosti in učinkovitosti pri asfaltiranju.

XCMG bo po tem uspehu razvijal nova vozila in pričakujejo, da bodo avtonomna vozila v desetletju prevzela gradnjo cest.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Aichi
Mi smo za njih srednji vek
28.9.2021 19:21:44
Gazibo2
Se strinjam Aichi.
28.9.2021 19:44:07
shark911
Pri nas hoče nekaj "vmesnih členov" fajn zaslužiti....ampak pri njih te za korupcijo obesijo,tukaj greš pa za "nagrado" v nekajmesečni vikend zapor,nato pa tožiš državo in še dodatno pokasiraš...zanimiva je tudi zgodba o tem kako je Kolektor po tekočem traku izločeval konkurente pri razpisu za drugi tir...pa ni šlo za tehnične zadeve,ampak se je njihova pravna služba obešala na neke nepomembne pravopisne napake v oddanih ponudbah...tujci so menda samo začudeno gledali in niso mogli verjet,kaj se dogaja,ker takih stvari v drugih državah še niso doživeli...
28.9.2021 22:42:48
spartan
Hja....pri nas stane kilometer AC toliko kot v Nemciji. Seveda je nasa AC slabse kvalitete
28.9.2021 22:46:04
skrivo
Če bo šlo tako naprej, se bojim, da bomo mi za Kitajce kamena doba.
29.9.2021 0:01:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija