Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Štart!
Z glavnim urednikom Avtomanije Aichijem sva na (približno) enaki valovni dolžini: sva flateartherja, chemtrailerja, verjameva v eno in edino FIA-o in da bo Slovenija naslednje leto gostila dirko formule 1… Hm… V resnici verjameva, da o dirkanju in na sploh o hitrem premikanju na kolesih lahko spregovorimo (pišemo) tudi na drugačen, neortodoksen, provokativen in bolj drzen način. Izrazito osebno in iz prve roke!
Vladimir Stanković
2. april 2018 | 21:39:54

Torej, kot rezultat zgoraj navedenega se je rodila nova kolumna Avtomanije, ki bo vse tiste z dovolj volje in časa za sprehajanje skozi zapletene labirinte mojih razmišljanj, popeljala v dirkaški svet - ni rečeno pa, da občasno ne bom zabluzil tudi tja, kamor ne sodim. Če ste za, se lahko počasi odpravimo na popotovanje, če ne, pa ste le en klik od izhoda.

Ste še z menoj? Super. Še malo potrpeljenja, prosim. Prva kolumna v novem mediju je vedno težavna. Ta hip bolj kot o aktualni vsebini te kolumne razmišljam o tem, kako bi vam čim bolj slikovito razložil, o čem bom pisal v prihodnje… OK: moje dirkanje s Formulo 3, problematika dirkanja v Sloveniji na splošno, karting, formula 1, dirkaški trači, prometne nebuloze… Tem je toliko, da bi lahko cele dneve le pisal in pisal.

Brez skrbi, poskušal se bom kontorlirati in bom začel z zares aktualnimi (osebnimi) dogodki.

Zapoznela pomlad, oziroma pomlad, ki je še ni, bo prinesla šesto Prokarting sezono, ki se bo ravno te dni začela na našem kartodromu na brniškem letališču. V preteklih letih je Prokarting postal sinonim za vrhunsko adrenalinsko zabavo, popolnoma nova flota močnih, 390-kubičnih kartingov, ki smo jo že lani ponudili uporabnikom, je vse skupaj povzdvignila na še višji nivo. Moj dirkaški pedigre mi je narekoval izbiro najmočnejših in najhiotrejših kartingov, postavitev zelo hitre proge in na sploh dirkaški režim voženj.

Sezona 2018 bo prinesla kar nekaj novosti. Floti bomo dodali še dva nova kartinga, na poti iz tovarne RIMO v Nemčiji je tudi dvosedežni karting, v katerem se bodo kot sovozniki popeljali otroci in tisti, ki jih vrtenje volana manj veseli. Nekaj manjših sprememb bo doživela tudi steza: poleg optimizacije nekaterih ovinkov bomo dodali še eno tehnično zelo zahtevno kombinacijo.

Posebej ponosen sem na to, da v letošnjo sezono Prokarting vstopa z novim, eminentnim poslovnim partnerjem. V našo dirkaško zgodbo je kot imenski sponzor vstopil eden izmed največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev, T-2, ki bo moj sopotnik tudi na dirkaških  stezah. Z g. Gregorjem Štampoharjem, zapriseženim motoristom, ki, ko ni na dveh kolesih, v upravi družbe T-2 skrbi za prodajo in marketing, naju je v hipu povezala zasvojenost s hitrostjo in adrenalinom. Le to v prihodnjih letih sodelovanja želimo udejanjati kot uspešen poslovni model in prepoznavno blagovno znamko. Družba T-2 letos podpira tudi televizijske prenose Moto GP, še posebej pa je omembe vredna družbeno-odgovorna akcija, v kateri zbirajo sredstva za nakup reševalnega motorja.

Na dirkaškem področju je največja letošnja novost to, da se, po dveh letih dirkanja s športnim prototipom vračam v kokpit enosedežnika, v svoje naravno okolje. S formulo 3 Dallara (Suzuki), o kateri bom na tem mestu še veliko pisal, načrtujem predvsem obranitev lanskoletnega naslova prvaka Slovenije. Ravno tako računam na visoke urstitve v prvenstvu Avstrije, nastopil pa bom tudi na izbranih dirkah evropskega prvenstva.

Kot vedno, pokam od optimizma in (kot vedno) moja pričakovanja presegajo vse meje razuma - a vse bo »tako kot mora biti«!

Vladimir Stankovič je avtomobilski dirkač, 16-kratni prvak Slovenije, Avstrije in Centralne Evrope. Po izobrazbi novinar, po poklicu vodja kartodroma T-2 Prokarting in kolumnist Avtomanije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marc.us
Veselim se kolumne!
2.4.2018 22:22:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija