Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Vinjete, elektronsko cestninjenje in ABC
Že dobro desetletje imamo na šipah vinjete. Vse lepo in prav, za tiste, ki se redno vozimo po avtocestah, več kot dobrodošlo, za ostale pa diskriminatorno.
Artur Švarc
16. april 2018 | 18:14:29

Nekoč smo avtoceste plačevali po prevoženih kilometrih, bilo je to ali z relacijskim listkom, enkratnim plačevanjem (kot na novejših krakih) in z vožnjo skozi elektronsko ABC progo. Po vzoru naših severnih sosedov Avstrijcev, ki imajo letno vinjeto, je tudi Slovenija dobila pavšalno plačevanje, ki je seveda najdražje v Evropi. Dnevno vozakanje na delo v mesta in nazaj, če odštejemo poddimenzionirane ceste in vsakodnevne zastoje, še ima smisel, ali pa tedensko potovanje študentarije v prestolnico in nazaj prav tako. Kaj pa nekdo, ki se v Ljubljano pelje enkrat na mesec iz periferije, kjer povprečno trajanje vožnje do najbližje avtoceste presega pol ali tri četrt ure? Se potem za tistih 50 kilometrov med na primer Arjo vasjo in Ljubljano sploh splača? Najmanjša vinjeta pri nas je tedenska in stane 15 evrov. Avstrijska je recimo, gledano terminsko, enkrat cenejša. Madžarska je v enakem cenovnem rangu kot avstrijska, za nameček pa imajo Madžari še regionalne vinjete za tiste, ki se ne vozijo po vseh njihovih avtocestah.

Ena taka podobna nepravičnost je tudi letna vinjeta, ki velja za tekoče leto, s čimer državni proračun, tako naš kot od sosedov, garantira, da se vam splača vzeti letno. Madžarska je 20 evrov dražja od naše, avstrijska pa dobrih 25 cenejša. A kaj, če nekdo kupi avto sredi leta, če kupi avto recimo oktobra, ne splača se ne nakup letne, še manj mesečne. A glavna razlika med omenjenimi tremi državami je, da se ne spomnim, kdaj sem na avstrijskih ali še manj madžarskih avtocestah stal v zastoju, ker nekdo vsaki dve leti popravlja viadukt ali 2 kilometra asfalta.

Tako tistim, ki so v večini in ne uporabljajo avtocest na tedenski ali celo dnevni bazi, ostanejo le stare ceste, ki so na srečo bolj kot ne prazne. Kdaj ste se nazadnje čez Trojane peljali po stari cesti? Zdaj, ko ima nov asfalt, je prav uživantska, časovno pa tudi ni kaj bolj počasna, sploh če v trojanskih tunelih recimo umivajo lučke in tako naprej.

Razmišljanje mi pobegne v smeri, zakaj so vinjete vezane na avto in ne voznika, nekdo, ki ima na primer dva avtomobila (enako velja tudi za tablice), tako ali tako ne more voziti obeh hkrati (recimo, da je eden od njih oldtimer ali vremensko pogojen kabriolet), a če potuje dnevno, ali tedensko, se mu strošek takoj podvoji. Če bi se kdo v te zadeve spustil na pravnem nivoju, bi verjetno prišli do neenakosti in podobnih pravnih motenj, ki jih preprečuje in zagotavlja ustava. Drugega razloga kot neke vrste prislilno prostovoljna avtomobilska glavarina za polnjenje proračuna, mi ne pade na pamet. Ostali dve sosedi, Italija in Hrvaška, dejansko računa prevoženo razdaljo. Sploh naši sosedje z Jadranom so peklensko dragi, a v Split vendarle ne potujemo vsak teden.

Morda bi bilo smiselno narediti oboje – pavšalni znesek kot neko naročnino z vinjeto kot je do zdaj, za ostale pa uvesti ali lokalne tarife, še bolje pa pay per kilometer sistem kot ga imajo zdaj tovornjaki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija