Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Poglejte kako deluje Renaultova varnostna umetna inteligenca
Renaultovci so sporočili, da so razvili sistem avtonomnega nadzora, ki lahko obvlada posebno zahtevne situacije v vožnji, in lahko kot prvi na svetu dokaže enako učinkovito izogibanje oviram, kot ga zmorejo poklicni preskusni vozniki.
Besedilo: Uredništvo

Ti vozniki, najboljši med najboljšimi, so služili kot navdih za ta dosežek v enoti Renault Open Innovation Lab v Silicijevi dolini. Slednji je del mreže laboratorijev v okviru Zveze, osredotočen pa je na izboljšave varnosti in razvoj tehnologije za avtonomno vožnjo. Danes predstavljeni tehnološki korak naprej:

•se navdihuje pri poklicnih preskusnih voznikih in je bil preskušen v konkurenci z njimi;

•dopolnjuje dosedanje dosežke Renaulta na področju pripomočkov za vožnjo (ADAS) in varnosti vozil ter je pomemben korak naprej k uvedbi avtonomne vožnje za izboljšanje prometne varnosti;

•bo pripomogel k dosegu cilja Skupine Renault, da bo ena prvih znamk, ki bo tehnologijo "Mind off" ponudila širokemu krogu kupcev v množičnih modelih in bo uvedla avtoparke robotiziranih vozil.

S to novostjo bo Renault izkoristil moč Zveze in podprla uvedbo več kot 15 modelov Renault z različnimi stopnjami zmožnosti za avtonomno vožnjo do leta 2022.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija