Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Sistem E-Call v praksi deluje, a z veliko pomanjkljivosti
Ekipa Avtomobilnosti je preverjala, kako poteka klic na pomoč (sistem E-Call), ki je obvezen v vseh novih avtomobilih. Preskus, ki je zajemal več različnih avtomobilov, je pokazal, da bi se klicni center 112 soočal s praktično nič ali celo z napačnimi podatki. V nekaj primerih pa je sistem E-Call najprej poklical v tujino. Zanimiv in poučen prispevek, ki bo zagotovo imel posledice za avtomobilsko industrijo.
Besedilo: Peter Pirkovič
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Zanimivo. Tudi to, da se je pravzaprav najbolje odrezal proizvajalec (oz. skupina), ki ga - določena in tukajšnja - večina ne mara prav preveč. Pa če pustimo to - treba bo še nekaj nadgradenj in tudi SLO E-call bo na 112 bo zaživel tako, kot mora.
19.6.2020 20:52:19
IcEmAn
Poznam nekoga, ki mu je tale E-Call (ki se je ob nesreči samodejno sprožil) dal kr ornk lekcijo. Pred tem pa nebroj opozoril s strani drugih. Od takrat dalje se je skuliral (vsaj kolikor je meni znano).
21.6.2020 16:33:08
© Copyright 1999-2019 Avtomanija