Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Udobje za volanom
AvtoBlog   |   Peugeot 208
Udobje za volanom
Vožnja nove Dvestoosmice je silno prijetna izkušnja, ki se začne že, ko sedemo za volan ter se krepi z vsakim kilometrom, ki ga prevozimo z malim Francozom.
Urša Prosenjak
28. februar 2020 | 18:27:00

Potniška kabina je udobna, še zlasti to velja za voznikovo mesto, velik del udobja gre pripisati inovativni zasnovi iCockpit. Kompakten in manjši volan ter digitalna instrumentna plošča poskrbita za intuitivno vožnjo.

Konstrukcijska osnova na platformi CMPi zagotavlja optimalno lego na cesti in enostavno upravljanje. Podvozje je razmeroma tiho in brez težav pobira manjše neravnine. Nastavljeno je prej trdo kot mehko, dovolj, da je nagibanje v ovinkih praktično neopoazno. Ceste se dobro drži tudi v ovinkih, morda je občutek preko volana malce preveč posreden.

Poganja ga turbobencinski trivaljnik s prostornino 1,2 litra, ki razvije 75 kW (100 KM) moči in 205 Nm navora, do optimalnega izkoristka zmogljivosti pa mu pomaga šeststopenjski menjalnik, ki svoje delo dobro opravlja. Ročica menjalnika je lepo oblikovana in razmeroma visoko nameščena, kar pomaga k lažjemu pretikanju in bolj tekoči ter udobnejši vožnji. Razmeroma skromen motor sicer na prvi pogled ne obljublja športnih presežkov, vendar so zaradi manjše skupne mase izvedljivi tudi malce živahnejši pospeški. Do stotice pospeši v 9,9 sekundah, najvišja hitrost, ki jo doseže, pa je 188 km/h.

Na voljo sta dva načina vožnje, običajen in ekonomični. Pri slednjem se spremenijo nastavitve motorja in odzivnost stopalke, poraba je nekoliko manjša, vendar ne toliko, da bi se odrekli živahni vožnji, ki jo ponuja običajen način.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija